Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tutkimus: Mobiilimittaustyökalut yleisiä web-analytiikkatyökaluja tarkempia

Kwantic Oy

Tutkimus: Mobiilimittaustyökalut yleisiä web-analytiikkatyökaluja tarkempia

Julkaistu: 16.11.2010 klo 16:14
Julkaisija: Kwantic Oy

Web-analytiikka on jo useimmissa yrityksissä arkipäivää. Lisääntyneen internetin mobiilikäytön myötä on kuitenkin törmätty uuteen haasteeseen: toimiiko käytössä oleva mittausjärjestelmä yhtä hyvin myös matkapuhelimella sivustoa käyttävien kohdalla?

Web-analytiikka on jo useimmissa yrityksissä arkipäivää. Lisääntyneen internetin mobiilikäytön myötä on kuitenkin törmätty uuteen haasteeseen: toimiiko käytössä oleva mittausjärjestelmä yhtä hyvin myös matkapuhelimella sivustoa käyttävien kohdalla?

Mobiilikäytöstä tekee tavallista kävijäseurantaa haasteellisemman erityisesti se, että kaikki laitteet eivät välttämättä tunnista evästeitä, ja jotkut operaattorit jopa estävät evästeiden latautumisen, minkä jälkeen eri kävijöiden tunnistaminen on mahdotonta. Valitsemalla oikean työkalun virhemarginaalia voi kuitenkin pienentää. Juuri valmistuneen selvityksen mukaan kaikkein tarkimman mittaustuloksen tarjoavat nimenomaan mobiilikäyttöön suunnitellut työkalut (Cem4Mobile, Bango). Erot olivat kuitenkin melko pieniä, ja myös yleisillä työkaluilla (Google Analytics, Omniture) saadaan selville perustiedot esimerkiksi käytetyistä päätelaitteista ja operaattoreista.

Tulokset perustuvat web-analytiikkan asiantuntijan Steve Jacksonin hiljattain tekemään tutkimukseen, jossa vertailtiin eri analytiikkatyökalujen kykyä mitata sivuston mobiilikäyttöä. Vertailussa oli mukana neljä työkalua, joista kaksi (Google Analytics ja Omniture) ovat yleisesti käytössä olevia ja kaksi (Cem4Mobile ja Bango) erityisesti mobiilimittaukseen suunniteltuja työkaluja. Työkaluja vertailtiin toisiinsa 53 mobiilimittaukseen liittyvän ominaisuuden suhteen.

 ”Asiakkaidemme yhteydenotot mobiilimittauseen liittyen ovat lisääntyneet sitä mukaa kun internetin mobiilikäyttökin on yleistynyt. Tälle tiedolle on siis kysyntää, sillä monissa yrityksissä pohditaan juuri nyt, miten mobiilikäyttö saataisiin kunnolla mitattua. Niinpä päätimme julkaista tämän tutkimuksen”, kertoo tutkimusraportin koonnut Steve Jackson Kwanticilta.

Raportin voi ladata ilmaiseksi Kwanticin internet-sivustolta osoitteesta www.kwantic.fi.

Kwantic Oy Suomen johtava verkkoliiketoiminnan optimointiin keskittyvä yritys. Asiakkaiden verkkoliiketoimintaa kasvatetaan muun muassa web-analytiikan, hakukonemainonnan ja markkinatutkimuksen avulla. Kwantic on riippumaton asiantuntijayritys, eikä myy tai edusta mitään yksittäistä työkalua.

Steve Jackson on Kwanticin Business Insight Director ja johtava konsultti. Jacksonilla on jo yli vuosikymmenen kokemus web-analytiikasta. Viime vuonna julkaistiin Jacksonin ensimmäinen kirja Cult of Analytics – Driving Online Marketing Strategies Using Web Analytics. 

Yhteystiedot:

Kwantic Oy

Steve Jackson

+358 50 343 5159

steve.jackson@kwantic.com

http://www.kwantic.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs