Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Turun AMK:sta Koneteknologiakeskuksen pääomistaja

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:sta Koneteknologiakeskuksen pääomistaja

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2016 klo 14:42
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK Oy on ostanut Turun kaupungilta Koneteknologiakeskus Turku Oy:n osake-enemmistön 6.4.2016 tehdyllä kaupalla. Kaupalla Turun AMK vahvistaa strategiansa mukaisesti tulevaisuuden teknillistä innovaatiokorkeakoulua.

KTK Turku Oy:n tehtävänä on valmistavan teknologiateollisuuden huippuosaamisen kehittäminen ja ylläpitäminen. Koneteknologiakeskus jatkaa toimintaansa teollisuuden ja oppilaitosten työelämälähtöisenä tutkimus- ja oppimisympäristönä.

Osake-enemmistön tuoma mahdollisuus Koneteknologiakeskuksen toiminnan ohjaamiseen vahvistaa Turun ammattikorkeakoulun toimintaedellytyksiä erityisesti moniteknologisen meriklusterin sekä digitalisaation osaamiskärjissä. Turun ammattikorkeakoulu on Kupittaan kampushankkeen myötä keskittämässä toimintaansa Koneteknologiakeskuksen lähiympäristöön. Tulevalla suurkampuksella KTK Turku Oy:n kansainvälisestikin katsoen edistyksellinen oppimisympäristö ja laitekanta ovat keskeisessä asemassa.

Turun kaupunki on osana elinkeinopoliittisten palveluidensa uudelleenjärjestelyitä todennut KTK Turku Oy:n palveluiden ja kehittämismahdollisuuksien paranevan merkittävästi Turun AMK:n ohjauksessa. Turun AMK:n lisäksi KTK Turku Oy:n omistajia ovat Turun kaupunki, Turun Aikuiskoulutussäätiö, Teknologiateollisuus ry sekä useita valmistavan teknologiateollisuuden kärkiyrityksiä.

 ─ Tämä kauppa on luonnollinen ja tärkeä toimenpide jatkumossa, jolla Turun AMK entisestään vahvistaa TKI-toimintaansa ja yritysyhteistyötä alueen elinkeinoelämän palvelemiseksi sanoo Turun AMK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen

 

Lisätietoja:

Vararehtori Juhani Soini

juhani.soini@turkuamk.fi

+358 50 5985321

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs