Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tuomas Saarenheimo alivaltiosihteeriksi valtiovarainministeriöön

Valtiovarainministeriö

Tuomas Saarenheimo alivaltiosihteeriksi valtiovarainministeriöön

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2013 klo 11:49
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto nimitti 19.6.2013 valtiotieteiden tohtori Tuomas Saarenheimonvaltiovarainministeriön alivaltiosihteerin määräaikaiseen virkasuhteeseen ajaksi 1.9.2013 - 29.2.2020. Hän on viimeksi toiminut rahapolitiikka- ja tutkimusosaston osastopäällikkönä Suomen Pankissa. Aiemmin Saarenheimo on toiminut keskuspankissa mm. johtavana neuvonantajana, toimistopäällikkönä ja ekonomistina sekä Kansainvälisessä valuuttarahastossa (IMF) johtokunnan jäsenenä ja kansallisena asiantuntijana Euroopan komission talousasioiden pääosastolla.

Alivaltiosihteerin tehtävänä on kansliapäällikkönä toimivan valtiosihteerin apuna johtaa ja sovittaa yhteen erityisesti rahoitusmarkkinaosaston toimialaan kuuluvien sekä Euroopan unionin talous- ja rahoituskomiteassa käsiteltävien asioiden valmistelua. Saarenheimon vahvuutena on monipuolinen ja vankka talousasioiden asiantuntija- ja johtamiskokemus sekä kansainvälisten ja EU-asioiden tuntemus.

Alivaltiosihteerin määräaikainen virkasuhde tuli avoimeksi Martti Hetemäen tultua nimitetyksi valtiosihteeriksi kansliapäällikkönä.

Lisätietoja: Valtiosihteeri kansliapäällikkönä Martti Hetemäki, puh. 02955 30278 ja hallinto- ja kehitysjohtaja, ylijohtaja Helena Tarkka, puh. 02955 30141

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs