Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tule tutustumaan Suomen ensimmäiseen TKI-osaajavalmennukseen

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Tule tutustumaan Suomen ensimmäiseen TKI-osaajavalmennukseen

Kutsu.
Julkaistu: 11.03.2014 klo 14:15
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Suomi on yksi Euroopan innovatiivisimmista maista. Parannettavaa on kuitenkin siinä, miten tutkimus- ja kehittämistoiminnan tulokset saadaan loppukäyttäjien hyödynnettäviksi. Ammattikorkeakoulujen käytännönläheinen innovointi voi olla Suomen kilpailuetu.

Innovaatio on innovaatio vasta, kun sitä voi hyödyntää. Pelkkä tutkimukseen panostaminen ei riitä. Ammattikorkeakoulut haluavat siksi yhteistuumin parantaa tutkimus- ja kehittämishenkilöstönsä innovointiosaamista. Mittava kansallinen TKI-osaajavalmennus käynnistyy Hyvinkäällä tiistaina 18.3.2014. Media on tervetullut seuraamaan valmennusohjelman aloitusta.

Ammattikorkeakoulujen soveltava tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI-toiminta) vastaa erilaisten yritys- ja yhteistyökumppanien kehittämistarpeisiin ja tuottaa konkreettisia tuloksia. TKI-osaajavalmennuksen tarkoituksena on parantaa toiminnan yhteiskunnallista ja alueellista vaikuttavuutta sekä vahvistaa kansallista ja kansainvälistä tutkimus- ja kehitystyötä.

– Innovaatioiden hyödyntäminen on maailmanlaajuinen haaste, johon lähellä työelämää toimiva ammattikorkeakoulumalli on pystynyt erinomaisesti vastaamaan. TKI-osaajavalmennuksen tuottamien kansainvälisestikin uudenlaisten työkalujen avulla TKI-työ tehostuu entisestään, kuvailee vararehtori Lauri Tuomi HAAGA-HELIAsta.

Ammattikorkeakoulujen TKI-tehtävissä toimii noin 5800 henkilöä, joista 74 % on opettajia. Tavoitteena on, että vuosina 2014–2015 toteuttavan pilottihankkeen jälkeen TKI-osaajavalmennuksesta tulee pysyvä koulutus, johon voivat ottaa osaa myös muiden tutkimuslaitosten ja yritysten henkilöstö. TKI-osaajavalmennushanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

TKI-osaajavalmennus käynnistyy Hyvinkäällä, hotelli Rantasipi Sveitsissä 18.–19.3.2014. Media on tervetullut seuraamaan tilaisuutta erityisesti tiistaina 18.3., ja aamupäivän puhujia on myös mahdollista tavata lounaan yhteydessä klo 12.00–12.30.

Median edustajien toivotaan ilmoittavan tulostaan viimeistään ma 17.3. osoitteeseen anna.melgin@haaga-helia.fi.

 

Lisätietoja:
– vararehtori Lauri Tuomi, HAAGA-HELIA, lauri.tuomi@haaga-helia.fi, puh. 050 310 4010
– projektipäällikkö Pekka Lahti, HAAGA-HELIA,pekka.lahti@haaga-helia.fi, puh. 040 488 7589

 

Liitteenä TKI-osaajavalmennuksen ohjelma 18.–19.3.

Liitetiedostot

 

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 700 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs