Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » TIP: VIROLAISET OVAT YRITYSMYÖNTEISEMPIÄ KUIN SUOMALAISET

T-Media

TIP: VIROLAISET OVAT YRITYSMYÖNTEISEMPIÄ KUIN SUOMALAISET

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2015 klo 16:00
Julkaisija: T-Media

Talouden ilmastopuntari (TIP) mittaa asenteita yrityksiä ja elinkeinoelämää kohtaan:

Taloudelliseen kasvuun pyrkimistä arvostetaan selvästi eniten Virossa. Suomalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset puolestaan suhtautuvat varsin kriittisesti taloudellisen kasvun ja ihmisten hyvinvoinnin väliseen yhteyteen. Tästä huolimatta suomalaiset pitävät menestyviä yrityksiä tärkeänä yhteiskunnan hyvinvoinnille. Menestyvät yritykset ovat suomalaisille hieman tärkeämpiä kuin tanskalaisille ja ruotsalaisille. Virossa menestyvien yritysten arvostus on vielä Suomeakin korkeampi.

Taloudellinen tiedotustoimisto TATin toimitusjohtaja Kari Väisäsen mukaan kansan tuki yrityksille ja talouden kasvulle heijastuu helposti myös maan poliittisessa ilmapiirissä.

– Virolaiset ymmärtävät talouden merkityksen yhteiskunnalle. Nyt syntyneessä vaalituloksessa näkyy virolaisten tuki yrityksille ja taloudelle, arvioi Väisänen.

Kokonaisuudessaan suomalaisten tuki maamme elinkeinotoiminnalle on mittareiden perusteella kohtalainen – hieman Ruotsia ja Tanskaa korkeampi. Virossa saavutetaan merkittävästi korkeampi lukema.

Talouden ilmastopuntari (TIP) mittaa kansakuntien tukea maansa elinkeinotoiminnalle. Kansan tuki yrityksille ja yrittäjyydelle sekä ymmärrys taloudellisen kasvun ja kansakunnan hyvinvoinnin yhteydestä luo suotuisat edellytykset elinkeinotoimintaa tukevalle politiikalle. TIP mittaa näitä asioita ja siten ennustaa kansakuntien elinkeinopoliittista ilmapiiriä.

Tulokset perustuvat T-Median TATille tekemään tutkimukseen, johon vastasi syksyllä 2014 yhteensä 4000 kansalaista Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Virosta, 1000 jokaisesta mitatusta maasta. Ilmastopuntarin lukema muodostuu neljästä oleellisesta talouden ilmastoa kuvaavasta väittämästä.

Mittarin lukemia päivitetään vuosittain, Suomen osalta muutaman kerran vuodessa. Seuraavat tulokset saadaan toukokuussa.

Lisätietoja Talouden ilmastopuntarista:

Sari Maunula, Tutkimusjohtaja, T-Media Oy
puh. 050 409 1543
sari.maunula@t-media.fi

Kari Väisänen, Toimitusjohtaja, Taloudellinen tiedotustoimisto ry
puh. 0400 138 767
kari.vaisanen@tat.fi

 

Liitetiedostot

T-Media Oy on osa Taloudellista tiedotustoimistoa yhdessä Finnfactsin kanssa.
Rakennamme Suomea, jonka yrityksillä on hyvä maine, osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä.

www.t-media.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs