Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tilitoimistoissa hyvä työilmapiiri

Suomen Taloushallintoliitto ry

Tilitoimistoissa hyvä työilmapiiri

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2014 klo 11:49
Julkaisija: Suomen Taloushallintoliitto ry

Taloushallintoliitto on tänään julkaissut 22 toimialalle valittua liiketoiminnan mittaria, joilla tilitoimisto voi tarkastella omaa toimintaansa ja näin löytää välineitä yrityksen kehittämiseen.

‒ Tilitoimistot osaavat talousmittarit erittäin hyvin, mutta nyt olemme nostaneet talouslukujen rinnalle yhtä tärkeinä asiakkuuksiin, prosesseihin ja henkilöstöön liittyvät mittarit, sanoo Taloushallintoliiton osaamisliiketoiminnan johtaja Sirpa Airola.

‒ Keskiarvoluvuista näemme, että tilitoimistoalalla esimerkiksi työpaikkaylpeys saa erinomaisen arvosanan. Myös työilmapiiri on hyvä, Airola jatkaa.

‒ Tämän ensimmäisen pilottiotoksen perusteella asiakkaat antavat alan auktorisoiduille toimijoille asiakastyytyväisyydestä arvosanan 4,2 viisiasteisella mittarilla. Myös osaamisen mittarit näyttävät ihan hyvältä. Alan henkilöstö käy koulutuksessa lähes 5 päivää vuodessa ja liiton pätevyyksiä (KLT ja PHT) on puolella alan henkilöstöstä, Sirpa Airola iloitsee.

Oulussa Taloushallintoliiton Kesäpäivillä julkistetut 22 TAL-mittaria tarkastelevat tilitoimiston liiketoimintaa viidestä näkökulmista: omistaja, asiakas, henkilöstö, osaamiskyky ja prosessit. Tapahtuman osallistujilla on ollut mahdollisuus laskea oman yrityksensä mittariarvot etukäteen ja tämän kerätyn tiedon pohjalta on laskettu alan ensimmäiset keskiarvoluvut.

TAL-mittaristo on tilitoimistoille luotu konkreettinen johtamisen työkalu. Mittarien laskukaavat ovat julkiset, joten kaikki voivat niitä hyödyntää.

 ‒ Liiton tavoitteena on kehittää toimialaa ja tuoda työkaluja tilitoimiston johtamiseen kaikkien alan toimijoiden hyväksi. Liiton jäsenet saavat lisäksi arvokasta lisäpalvelua mittaristoa tukevasta tietopankista, Airola toteaa.

Lisätietoa TAL-mittareista:
http://www.taloushallintoliitto.fi/taloushallintoliitto/tal-laatu/tal-mittarit/

 

Lisätietoja:

Sirpa Airola, johtaja, p. 040 753 2378, sirpa.airola@taloushallintoliitto.fi
Outi Mäkiniemi, viestintäpäällikkö, 040 5601 742, outi.makiniemi@taloushallintoliitto.fi

Kuvia: http://www.taloushallintoliitto.fi/media/kuvapankki/

Taloushallintoliitto pähkinänkuoressa

Taloushallintoliitto TAL on taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen toimialajärjestö. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat yli 130.000 suomalaisen yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Auktorisointijärjestelmä ja määräajoin suoritettavat tarkastukset varmistavat tilitoimiston laadun ja osaamisen tason. Auktorisoitu Taloushallintoliiton jäsen -merkki on selkein todiste asiantuntemuksesta. Liiton jäsenyritykset tarjoavat kirjanpidon, verotuksen, palkkahallinnon, talouden ja laskennan, rahoituksen ja yrityskauppakonsultoinnin, talousjohtamisen, koulutuksen sekä tietotekniikan palveluja erityisesti pk-yrityksille.

www.taloushallintoliitto.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs