Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tiedote 5.9.2014: Opteam vahvistaa ICT-osaamiseen liittyviä henkilöstöpalveluita – työmarkkinoiden muutos näkyy myös ICT-alan työsuhteiden sirpaloitumisessa

OPTEAM

Tiedote 5.9.2014: Opteam vahvistaa ICT-osaamiseen liittyviä henkilöstöpalveluita – työmarkkinoiden muutos näkyy myös ICT-alan työsuhteiden sirpaloitumisessa

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2014 klo 06:00
Julkaisija: OPTEAM

Henkilöstöpalveluyritys Opteam vahvisti ICT-alan toimialaosaamistaan nimittämällä Pekka Järveläisen uudeksi ICT-asiakkuusjohtajaksi 18.8. alkaen. Järveläinen tulee vastaamaan tehtävässään Opteamin ICT-osaamiseen liittyvien henkilöstöpalvelujen kehittämisestä ja asiakastyöskentelystä. Järveläinen on toiminut aiemmin Atean johtoryhmässä vastuullaan ratkaisumyynnin ja tarjooman kehityksen johtaminen.  

– Asiakkaamme toivovat meiltä entistä laajempaa palvelutarjontaa ICT-toimeksiannoissa. Opteamin resurssointiprosessit ja korkealuokkaiset asiantuntijapalvelut antavat hyvän valmiuden kehittää ICT-yritysten liiketoimintaa ja tukea myös muiden yritysten ICT-resurssointia ja ICT-henkilöstön kehittämistä, Järveläinen kertoo.

Järveläisen mukaan asiakkaat kiinnittävät aikaisempaa enemmän huomiota ICT-osaajien sosiaalisten taitojen arvioimiseen ja testaamiseen. Enää ei riitä, että vaadittavat sertifioinnit löytyvät, nyt pitää pystyä myymään oma osaaminen ja huolehtia asiakassuhteista.

– ICT-alalla on käynnissä sama radikaali muutos, kuin muillakin toimialoilla: kaikille ei riitä töitä, ei ainakaan niitä samoja vanhoja töitä, eikä siinä muodossa, jossa niitä on aiemmin totuttu tekemään.
ICT-alalla tämä muutos näkyy projektitöiden lisääntymisenä, sekä osaajien keskuudessa kovana kilpailuna halutuista työpaikoista, Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen viestittää.

Vanhala-Harmasen mukaan esimerkiksi vuokratyö ei ole sinänsä uusi ilmiö ICT-alalla, mutta tällaisista asiantuntija- ja johtotehtävissä työskentelevistä henkilöistä on käytetty perinteisesti nimitystä konsultti.

– Yritykset tarvitsevat joustavuutta ICT-resurssointiinsa ja osaajat tarvitsevat osaamistaan vastaavaa työtä. Meidän tehtävämme on varmistaa, että myös ICT-ala pärjää tässä hurjassa muutosvauhdissa, Vanhala-Harmanen muistuttaa.

Opteamin toimialoihin kuuluvat ICT:n lisäksi kauppa, hotelli- ja ravintola-ala, logistiikka, hyvinvointi, teollisuus ja toimisto. Opteam-ketjun liikevaihdon arvioidaan kasvavan vuoden 2014 aikana 65 miljoonasta eurosta noin 75 miljoonaan euroon.

 

Lisätietoja:

Minna Vanhala-Harmanen, toimitusjohtaja, Opteam, p. +358 400 511 786,
minna.vanhala-harmanen@opteam.fi

Pekka Järveläinen, asiakkuusjohtaja, ICT, Opteam, p. +358 50 4440 367
pekka.jarvelainen@opteam.fi

Opteam on yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Valttejamme ovat vastuullisuus, vahva toimiala-osaaminen ja innovatiivinen tapa toimia. Yhdistämme valtakunnallisen konseptin ja paikallistuntemuksen edut yli 30 toimiston voimin Helsingistä Sodankylään. Suomen lisäksi meillä on vankka jalansija Puolassa, Slovakiassa ja Filippiineillä. Opteamin liikevaihto oli 65 milj. € vuonna 2013. www.opteam.fi

 


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs