Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tero Hirvestä Päijät-Hämeen Viljaklusterin puheenjohtaja

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Tero Hirvestä Päijät-Hämeen Viljaklusterin puheenjohtaja

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2015 klo 12:12
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Fazer Myllyn viljanhankintapäällikkö Tero Hirvi on valittu Päijät-Hämeen Viljaklusterin uudeksi puheenjohtajaksi.

Lahden alueella toimiva Viljaklusteri muodostuu alueen viljaa jalostavasta elintarviketeollisuudesta ja viljelijöistä. Mukana arvoketjussa ovat suuret kärkiyritykset, kuten Hartwall, Fazer ja Viking Malt, mittava joukko pieniä ja keskisuuria alan yrityksiä sekä satoja viljanviljelijöitä.

Viljaklusterin puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden toimiva Tero Hirvi sanoo klusterin olevan alan toimijoille tärkeä yhteistyö- ja keskustelufoorumi. Uutena lahtelaisena ja vuoden vanhana fazerilaisena hän sanoo tutustuneensa suurella mielenkiinnolla klusterin toimintaan ja yrityksiin. Viljanhankintatehtävissä Hirvi on toiminut yhteensä reilut yhdeksän vuotta.

- Yhteistyön avulla löydämme varmasti entistä enemmän sellaista osaamista ja toimintaa, joka yrityksen arkisessa uurastuksessa jää helposti näkemättä. Viljaklusteri on tehnyt merkittävää ja näkyvää työtä esimerkiksi tuotannossa syntyvien biosivujakeiden hyödyntämisessä. Sitä työtä aiomme kehittää ja jatkaa myös tulevaisuudessa. Viljaklusterin parhaillaan valmisteilla olevassa uudessa strategiassa painotetaan biotaloutta ja sen mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Elintarvikkeiden tuotantoketjussa vilja pystytään jo nyt hyödyntämään sataprosenttisesti, Hirvi toteaa.

Päijät-Hämeen Viljaklusterin sisällä toimii Päijät-Hämeen Viljaklubi, joka perustettiin heti Viljaklusterin alkuvuosina tiivistämään viljelijöiden ja teollisuuden yhteistoimintaa, jota toteutetaan mm. yhteisten keskustelu- ja seminaaritilaisuuksien muodossa. Hiljattain Lahdessa järjestetyssä viljelijäseminaarissa, joka kokosi kuulijoiksi runsaat 300 viljelijää, pohdittiin uusia yhteistyömuotoja sekä konkreettisia toimintatapoja yritysten ja alkutuotannon väliseen toimintaan ja vuorovaikutukseen sekä raaka-aineen paikallisen saatavuuden varmistamiseen.

- Viljaklusteriin kuuluvat yritykset ja toimijat tarjoavat suoraan ja välillisesti noin 3500 työpaikkaa. Tällä on koko maakunnalle merkittävät taloudelliset vaikutukset, mutta tästä huolimatta alueelle keskittynyt vilja-alan osaaminen ei ole laadukkaita viljatuotteita lukuun ottamatta laajasti suuren yleisön tietoisuudessa.

Uusi puheenjohtaja sanoo Viljaklusterin satsaavan tulevaisuudessa biotalouden ja raaka-aineen paikallisen saatavuuden varmistamisen lisäksi tunnettuuden kasvattamiseen sekä alan koulutuksen kehittämiseen.

- On tärkeää, että nuoret pitävät alaa houkuttelevana ja tunnistavat sen koulutusmahdollisuudet. Vain siten voimme varmistaa, että alalle riittää tulevaisuudessakin riittävästi osaavaa ja koulutettua työvoimaa.

---
Lisätietoja:
Päijät-Hämeen Viljaklusteri
puheenjohtaja Tero Hirvi
040 755 1459
tero.hirvi@fazer.com

 

Liitetiedostot

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja
LADECin tehtävänä on kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkinämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs