Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Teknologiateollisuuden palkkatarjous tähtää työllisyyden turvaamiseen heikentyneessä taloustilanteessa

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden palkkatarjous tähtää työllisyyden turvaamiseen heikentyneessä taloustilanteessa

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2011 klo 21:49
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Sopimuskauden päättyessä Teknologiateollisuus esittää alalle 1,5 vuoden sopimusta, jossa yrityskohtaiset erot ja nopeasti kehittynyt talouden taantuma muodostavat perustan. Sen mukaan palkat sovitaan lähtökohtaisesti yrityksissä niiden taloudellista tilannetta vastaavasti. Toissijaisena vaihtoehtona sopimusratkaisuun sisältyy yhteensä 1,9 prosentin suuruiset palkankorotukset, jotka toteutuisivat kahdessa erässä. Palkkaperintö ja sosiaalivakuutusmaksut huomioon ottaen tarjotut korotukset merkitsevät 1,7 prosentin työvoimakustannusten nousua sekä vuonna 2011 että vuonna 2012.

Suomessa työvoimakustannukset ovat nousseet lähes koko 2000-luvun nopeammin kuin Euroopassa keskimäärin. Euromaissa teollisuuden palkkakustannukset nousevat IMF:n ennusteen mukaan keskimäärin 0,7 prosenttia tänä ja 1,8 prosenttia ensi vuonna.

”Suomalainen työ ja suomalaiset työpaikat ovat mahdollisia säilyttää vain, jos kustannustasomme on oikea suhteessa tuottavuuden ja kilpailukyvyn kehitykseen. Nyt tuottavuus on edelleen vuoden 2008 taloustaantumaa edeltäneen tason alapuolella”, Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Risto Alanko toteaa.

Ylisuuret korotukset aiheuttavat suomalaisten yritysten kilpailukyvyn ja kannattavuuden heikkenemistä, jolloin investoinnit ja työllistämismahdollisuudet Suomessa vähenevät.

Teknologiateollisuuden palkkasumma on noin 15 miljardia euroa vuodessa. Tästä prosentti on vuositasolla 150 miljoonaa euroa. Tällä summalla voi työllistää yli 4 000 ihmistä vuodeksi.

”Maltillinen palkkaratkaisu osoittaisi kansallista vastuunkantoa työllisyydestä ja Suomen kilpailukyvystä taloudellisesti erittäin vaikeana aikana. Yritysten tilanteet vaihtelevat suuresti. Useat pk-yritykset ovat erittäin suurissa vaikeuksissa talouskasvun pysähdyttyä”, Risto Alanko toteaa.

”Valtionvallan tuki maltilliselle palkkaratkaisulle veronalennuksella on perusteltua”, Alanko jatkaa. 

Lisätietoja:

Varatoimitusjohtaja Risto Alanko, puh. 040 502 6411

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs