Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Tampereen ammattikorkeakoulu hakee toimilupaa profiiliaan vahvistaen

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu hakee toimilupaa profiiliaan vahvistaen

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2013 klo 11:07
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu hakee uutta toimilupaa nykyistä profiiliaan terävöittäen. TAMKin koulutus ja sitä tukeva TKI-toiminta painottuvat hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. TAMKin ylläpitäjän, Pirkanmaan ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus päätti hakemuksen sisällöstä kokouksessaan tänään.

TAMKin hakemuksen valmistelussa asetettiin päämääräksi toiminnan korkea laatu, vetovoimaisuus ja tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen.

”Vaikka näköpiirissä on merkittäviä rahoitusleikkauksia, TAMKin koulutuksen laadun ja vaikuttavuuden pitää olla korkealla eurooppalaisella tasolla”, sanoo rehtori, toimitusjohtaja Markku Lahtinen.

”Tämä edellyttää fokusointia kaikkien koulutusvastuiden sisällä. Keskitymme Pirkanmaalle tärkeimpien strategisten osaamisten vahvistamiseen. Samalla kehitämme ja laajennamme TKI-toimintaa erityisesti valitsemillamme painoaloilla.”

TAMK hakee kasvua koulutuksen myynnistä, tällä vuosikymmenellä varsinkin koulutusviennistä.

Nuorten tutkintoon johtavan koulutuksen keskittäminen Tampereelle takaa kaikille opiskelijoille tasavertaiset mahdollisuudet monipuolisiin henkilökohtaisiin opintovalintoihin ja hyvän korkeakouluympäristön, kuten kirjasto-, ICT-, opintotoimisto- ja liikuntapalvelut.


TAMKin koulutusvastuisiin esitetään seuraavia muutoksia:

  • Tekniikan alalla luovutaan laboratorioanalyytikkokoulutuksesta, ja muussa koulutuksessa tarkennetaan suuntaavien opintojen sisältöjä. TAMKilla on valmius järjestää rakennusarkkitehdin tutkintokoulutusta, mikäli se päätetään aloittaa Suomessa uudelleen. Tarvittavat koulutuspaikat järjesteltäisiin TAMKin rakennustekniikan koulutuksen sisäisinä muutoksina.
  • Liiketalouden koulutukseen yhdistetään soveltavina osaamiskokonaisuuksina ydinsisällöt aiemmin lopetettavaksi päätetyistä matkailun suomen- ja englanninkielisistä koulutuksista. Nuorten tutkintoon johtava koulutus järjestetään Tampereella.
  • Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla TAMK keskittyy palveluliiketoiminnan koulutukseen. Koulutus järjestetään Kuntokadun kampuksella.
  • Luonnonvara-alalla pohjoismaiseen puunhankintaan keskittyvää metsätalouden koulutusta jatketaan tiiviissä yhteistyössä tekniikan alan koulutusten kanssa.
  • Sosiaali- ja terveysalan koulutuksessa yhteistyö tiivistyy Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen yliopiston kanssa yhteisen oppimisympäristön myötä. Aiemmasta valmistelusta poiketen ensihoitajakoulutusta esitetään jatkettavaksi uudella toimintatavalla.
  • Kulttuurialalla TAMK profiloituu media-alan toimijana, ja koulutus keskittyy musiikkia lukuun ottamatta Mediapolis-kampukselle. Kuvataitelijan tutkinnosta luovutaan, ja taiteen opetusta sisällytetään media-alan koulutukseen. Musiikin koulutuksessa painotus on klassisessa sekä draama- ja teatterimusiikissa. Valtakunnallisessa vastuunjaossa TAMK luopuu kirkkomusiikin suuntauksesta.
  • TAMK jatkaa ammatillista opettajankoulutusta ja kehittää sen tarjoamista maksullisena kansainvälisille markkinoille.

 

Nyt meneillään olevat koulutukset viedään päätöksen opetussuunnitelmien mukaisesti. Mahdollisesti pois jäävien tutkintokoulutusten osalta neuvotellaan yhteistyöstä koulutusta jatkavien ammattikorkeakoulujen kanssa.

Ammattikorkeakoulujen uudet toimiluvat myöntää valtioneuvosto, ja ne astuvat voimaan 1.1.2014.


Lisätiedot:

Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Markku Lahtinen, p. 050 524 6525, markku.lahtinen@tamk.fi

 

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs