Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Taloushallinnon ulkoistamiseen liittyvät pelot ovat turhia

Efima Oy

Taloushallinnon ulkoistamiseen liittyvät pelot ovat turhia

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2016 klo 11:15
Julkaisija: Efima Oy

Peräti 90 prosenttia ulkoistuksista on onnistunut erittäin tai melko hyvin, Taloustutkimuksen Efimalle tekemä tutkimus kertoo.

Yritykset, joilla ei ole omaa kokemusta taloushallinnon ulkoistamisesta, kokevat ulkoistuksen vaikutukset taloushallinnon kontrolliin ja läpinäkyvyyteen huomattavan kielteisinä verrattuna yrityksiin, jotka ovat itse ulkoistaneet.

Taloustutkimus Oy:n Efimalle tekemän Taloushallinnon ulkoistamispalvelut 2016 -tutkimuksessa yhdeksän kymmenestä haastatellusta talouspäättäjästä kertoi yrityksensä talousprosessien ulkoistuksen sujuneen erittäin tai melko hyvin. Ne harvat vastaajat, joiden ulkoistus oli jäänyt tavoitteistaan, kertoivat yleisimmäksi epäonnistumisen syyksi henkilöstön vaihtuvuuden.

Taloushallintoaan ulkoistaneista lähes 30 prosenttia kertoo, ettei ulkoistus vaikuta lainkaan taloushallinnon kontrolliin tai läpinäkyvyyteen. Yksikään ulkoistanut ei usko, että ulkoistaminen vaikeuttaisi läpinäkyvyyttä erittäin paljon.

Rutiinit aikasyöppöinä

Neljä kymmenestä suurten ja keskisuurten yritysten talouspäättäjästä kokee taloushallinnon rutiinitehtävien hoidon melko tai erittäin suurena ongelmana päivittäisessä työssään. Rutiinit olivat merkittävin yksittäinen syy, joka estää talousjohtajaa käyttämästä riittävästi aikaa yrityksen liiketoiminnan tukemiseen ja strategian toteuttamiseen.

”Taloushallinnon prosessien ulkoistaminen vapauttaisi talousjohdon resursseja tärkeämpään tekemiseen”, Efiman ulkoistusliiketoiminnasta vastaava johtaja Teija Vaattovaara sanoo.  

Tutkimukseen osallistuneista talouspäättäjistä kolmasosa kertoi yrityksensä ulkoistaneen taloushallintoaan. Suunnitelmia ulkoistamiseen oli viidesosalla niistä yrityksistä, jotka eivät ole ulkoistaneet. Tutkimuksen mukaan ulkoistettaviksi soveltuvat parhaiten volyymipohjaiset prosessit, kuten osto- ja matkalaskujen käsittely sekä reskontran hoito.

”Asiantunteva ulkoistuskumppani auttaa talousjohtoa nousemaan prosessin yläpuolelle – pois arkisesta puurtamisesta prosessien kehittämiseen”, Teija Vaattovaara sanoo. ”Erityisesti keskisuurten yritysten liiketoiminta tarvitsee talousjohdon tukea. Se on yritysten ja Suomen etu.”

Taloustutkimus Oy teki Taloushallinnon ulkoistamispalvelut 2016 -tutkimuksen 26.5.–23.6.2016 puhelinhaastatteluina (150 kpl) kohderyhmänään suurten ja keskisuurten yritysten taloushallinnosta vastaavat päättäjät. Kohdehenkilöinä olivat pääosin talousjohtajat ja -päälliköt sekä controllerit.

Lisätietoja:

Teija Vaattovaara
Ulkoistusliiketoiminnasta vastaava johtaja, 
Efima Oy
+358 40 845 0830, 
teija.vaattovaara@efima.com

Sari Aapola
Markkinointi- ja viestintäjohtaja,
Efima Oy
+358 40 759 2046,
sari.aapola@efima.com

Liitetiedostot

Efima on digitaalisten liiketoiminta- ja talousprosessien kehittäjä ja toteuttaja. Asiakkaitamme ovat suuret ja keskisuuret organisaatiot. Meillä on palo palvella hyvin, ja se perustuu vankkaan prosessi-  ja tietojärjestelmäosaamiseemme. Jotta parhaat osaajat voivat antaa parastaan, haluamme olla reilu ja hyvä työnantaja. Lisätietoja: www.efima.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs