Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomi100Forumin uudenlaiselle konseptille kiitosta

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Suomi100Forumin uudenlaiselle konseptille kiitosta

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2016 klo 09:10
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Viime viikon torstaina ja perjantaina Lahden Sibeliustalossa järjestetty opiskelijoiden ja yrityselämän Suomi100Forum sai osallistujilta hyvää palautetta. Suomen tulevaisuutta pohtinut lähes 400 osallistujan joukko pääsi osalliseksi vilkkaaseen keskusteluun kotimaisten huippuasiantuntijoiden kanssa.

 Lahden Sibeliustalon Puusepän Sali oli jaettu kahteen rinnakkaiseen tilannehuoneeseen, jossa asiantuntijaryhmä ja yleisö pääsivät tiiviiseen vuorovaikutukseen toisensa kanssa. Tapahtuman haastajayrityksiä olivat Stora Enso, M-Brain, Sitra ja Aalto-yliopisto, joiden tehtävänä oli jokaisen keskustelun aluksi esitellä Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeä ja ajankohtainen haaste.

Tunnin mittaisissa ryhmäkeskusteluissa käsiteltiin muun muassa tulevaisuuden ostokäyttäytymistä, digitalisaatiota ja omistamisen rajoja, muotoilun haasteita tuotantolähtöisestä toimintatavasta asiakas- ja kuluttajakeskeiseen malliin sekä kiertotalouden vaikutusta tapahtumaliiketoiminnalle.

Kaksipäiväisestä tapahtumasta torstai oli pyhitetty opiskelijoille ja perjantai yrityksille. Tapahtuman järjestämisestä vastanneen LADECin johtaja Tomi Tura sanoo, että ensi vuonna vastaavanlaista jakoa ei enää nähdä.

- Opiskelijoiden ja yrityselämän välinen aito vuorovaikutus ja älyllinen ristipölytys tarvitsevat Suomi100Forumin kaltaisia kohtaamispaikkoja. Ensi vuoden tapahtumassa opiskelijat ja yritysten edustajat ovat läsnä yhtä aikaa.

Nimekkäiden asiantuntijoiden muodostamissa ryhmissä keskustelijoina toimivat mm. Slushin perustaja Miki Kuusi, M-Brainin hallituksen puheenjohtaja Kim Nyberg, Ylen API-palvelupäällikkö Aleksi Rossi, ohjelmoija ja lastenkirjailija Linda Liukas, Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio ja VR:n toiminnanjohtaja Niklas Kaskeala.

- Tapahtuma onnistui hyvin. Parasta oli yleisön ja panelistien välinen keskustelu, ja niiden myötä esiin nousseet työelämälähtöiset kysymykset, Mainostoimisto Ilmeen johtaja Joona Kallinen arvioi.

Myös helsinkiläisen someilmiöiden tekemiseen erikoistuneen Other Groupin toimitusjohtaja Teemu Savolainen piti foorumia onnistuneena.

- Tapahtuma oli kaikin puolin hyvin järjestetty. Toteutuskonsepti oli yllättävä ja uusi, mutta se toimi hyvin. Kiinnostavaa keskustelua syntyi runsaasti.

Tomi Turan mukaan Suomi100Forumin kiinnostavinta antia oli mm. keskustelu tulevaisuuden työpaikoista, joista arvioilta 70 prosenttia on sellaisissa työpaikoissa ja tehtävissä, joita ei tällä hetkellä ole vielä olemassa.

-  Juuri tämän kaltaista keskustelua halusimme herättää. Valmiita vastauksia ei ole olemassa, mutta aiheen ympäriltä virinnyt keskustelu herätti varmasti ajatuksia kaikissa läsnäolijoissa.

Turan mukaan ensi vuoden MM-kilpailut tulevat kansainvälistämään myös Suomi100Forumia.

- Luvassa on kansainvälisiä keskustelijoita, yritysvieraita ja mahdollisesti myös englanninkielinen tapahtumatila. Kehittämisideoita syntyi runsaasti sekä tapahtuman sisällön että teknisen toteutuksen osalta, ja niitä on ilo lähteä viemään eteenpäin.

Suomi100Foorumin järjestäjinä ja yhteistyötahoina toimivat Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, YLE, Mediatalo ESA, Lahden ammattikorkeakoulu ja Lahden yliopistokampus sekä Lahti2017-MM-kisaorganisaatio. Tapahtumaa ovat olleet toteuttamassa myös Lahden Teollisuusseura ry, Päijät-Hämeen Yrittäjät ry, Hämeen kauppakamari, Lahti Region Oy ja Päijät-Hämeen liitto.

Lisätiedot:

Johtaja Tomi Tura
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
Puh: 050 323 1050

Sähköposti: tomi.tura(at)ladec.fi

 

Liitetiedostot

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja 

LADEC kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. Tarjoamme yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkiämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu.  www.ladec.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs