Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomi pahasti jälkijunassa – yhdistys vauhdittamaan Brasilian kauppaa

Suomi pahasti jälkijunassa – yhdistys vauhdittamaan Brasilian kauppaa

Julkaistu: 04.11.2010 klo 09:04
Julkaisija: Nordic4Brazil

Miksi vain harva suomalainen suuryritys on kiinnostunut nopeasti kasvavista satojen miljardien eurojen Brasilian markkinoista? Miksi Suomen valtio puskee aina vaan Kiinaan ja Venäjälle, jotka eivät ole yhtään sen parempia markkinoita suomalaisille yrityksille kuin kasvava BRIC-maa Brasilia?

Miksi Brasilia ei kiinnosta?

Miksi vain harva suomalainen suuryritys on kiinnostunut nopeasti kasvavista satojen miljardien eurojen Brasilian markkinoista? Miksi Suomen valtio puskee aina vaan Kiinaan ja Venäjälle, jotka eivät ole yhtään sen parempia markkinoita suomalaisille yrityksille kuin kasvava BRIC-maa Brasilia?

Näin kysyvät nuoret liikemiehet Tommi Reinikainen ja Marko Lauhiala, jotka vastikään perustivat Nordic4Brasil – yhdistyksen vauhdittamaan Brasilian-kauppaa.

Brasilia on maailman viidenneksi suurin valtio, jossa asuu lähes 200 miljoonaa ihmistä, jonka talous kasvaa yhtä nopeasti kuin Kiinan talous ja jonka ennustetaan nousevan maailman viidenneksi suurimmaksi taloudeksi lähivuosina. Brasilia on ensimmäinen maa, joka järjestää jalkapallon MM-kisat ja Olympialaiset peräkkäin 2014 ja 2016. Brasilia on paljon enemmän, kuin kahvia, banaaneja ja karnevaali-asuja, sillä Brasilia valmistaa sukellusveneitä, autoja, lentokoneita ja on mm. maailman toiseksi suurin etanolin tuottaja. Suomessakin tunnettuja brasilialaisia yhtiöitä ovat Petrobras - yksi maailman suurimmista öljy-yhtiöistä, sekä Embraer - maailman kolmanneksi suurin lentokoneiden valmistaja.

Muutamat suomalaiset suuryritykset jotka ovat uskaltautuneet Brasiliaan, ovat raportoineet viimeaikoina suurista ja kannattavista kaupoista. Muutama viikko sitten Kemira Oyj ja VTT ilmoittivat yhteishankkeesta Brasilian São Pauloon, jonne avaavat yhteisen vesikemian ja biomassan tutkimusyksikön.

Silti tämä eksoottinen maa on valitettavasti suuri tuntematon valtaosalle suomalaisista ja suomalalaisista yrityksistä. Jos suomalaiset yritykset eivät pian tartu tilaisuuteen, on kohta myöhäistä ja kaikki muut ovat ehtineet paikalle rakentamaan jalkapallon MM-kisoihin ja Olympialaisiin liittyviä satojen miljardien rakennus- ja infrastruktuurihankkeita. Miksi suomalaiset yritykset eivät aktivoidu?

Seminaariin Brasilia-osaajat

Brasilian mahdollisuuksia pohtivat Tommi Reinikainen, Marko Lauhiala ja Marco Cardoso eräänä päivänä elokuussa Helsinki-Vantaan lentokentällä ja päättivät tehdä asialle jotain. Näin syntyi Nordic4Brazil yhdistys, joka järjestää ensimmäisen konferenssin Brasilian mahdollisuuksista suomalaisille yrityksille marraskuun alussa ja jonne puhujat saapuvat Brasiliasta, Portugalista, USA:sta, Ruotsista sekä Suomesta, mm. Kemira ja VTT kertovat yhteishankkeistaan.
Nordic4Brazil luo vankan pohjan yrityksille, jotta pääsy Brasilian markkinoille olisi mahdollisimman mutkatonta, turvallista ja tuottavaa.


Lisätietoja:
Tommi Reinikainen – puh. 040-568 3431
Marko Lauhiala – puh. 040-770 6135
www.nordic4brazil.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs