Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suomalaisyrittäjän golfkeskus Puolassa houkuttaa Pohjoismaiden pelaajia

Sand Valley Golf & Country Club

Suomalaisyrittäjän golfkeskus Puolassa houkuttaa Pohjoismaiden pelaajia

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2015 klo 13:45
Julkaisija: Sand Valley Golf & Country Club

Pohjois-Puolassa, parinkymmenen minuutin päästä Itämeren rannalla sijaitsevasta Elblagin kaupungista toimii huippumoderni Sand Valleyn Golf & Country Club, jonka pääasiallisia asiakkaita ovat pohjoismaiset pelaajat. Kasvaneen kysynnän innoittamana Sand Valleyn vetäjänä ja yrittäjänä toimiva Antti Pohjonen aikoo laajentaa keskusta samaan aikaan kun Pohjoismaissa golfkuume on hieman laantunut.

Ulkomaalaisille pelaajille Sand Valley on kustannuksiltaan edullinen ja palveluiltaan korkeatasoinen. Sand Valley näyttää tässä kohtaa Itä-Euroopan parhaat puolensa. Sand Valley on hyvien liikenneyhteyksien päässä Ruotsista ja Suomesta, minkä ansiosta se kilpailee vahvasti golfpelaajien suosiosta.

Ulkomaalaisista pelaajista 95 prosenttia on pohjoismaalaisia. Varsinkin ruotsalaiset ovat joukolla löytäneet Sand Valleyn. Vielä pari vuotta sitten heidän osuutensa oli viisi prosenttia, nyt yli puolet. Suomalaisia Sand Valleyssä käy vuosittain yli tuhat. Tänä vuonna tavoitteena on saada kävijöitä Tanskasta, Norjasta ja myös Saksasta.

Puolassa golf on nuori laji, joka ei ole vielä lyönyt läpi. Golfaajia on vasta 3.500, mikä on vähän 38 miljoonan asukkaan maassa. Nousu on kuitenkin päivänselvää lähivuosina kun Puolan kehittyminen jatkuu nopeana.

 

Antti Pohjonen nauttii työstään

"Päiväkään en antaisi pois", Sand Valleytä kuusi vuotta vetänyt KTM Antti Pohjonen, 36, sanoo. Laskentatoimen koulutus Tampereen yliopistossa ja reservin komppanian päällikön kulutus ovat antaneet hyvän lähtökohdan yritysjohtamiseen.

"Golf-liiketoiminta Puolassa on ollut todella mielenkiintoista ja työntäyteistä. Haasteita on niin työvoiman rekrytoinnissa kuin byrokratiassa, mutta kaikesta olemme selvinneet. Eniten päänvaivaa on tuottanut erilainen verotuskäytäntö", hän kertoo.

Pohjonen on oppinut puolan kielen työn ohessa, joten kommunikointi käy sujuvasti työntekijöiden ja paikallisten yhteistyökumppanien kanssa. Sosiaalisena luonteena Pohjonen juttelee mielellään asiakkaiden kanssa ja tuo kävijöille tunteen, että heistä todella välitetään.

Sand Valley on 18-reikäinen links-kenttä, jossa on tilaa pelata ja haasteita riittää. Pelikausi alkaa yleensä maaliskuussa ja päättyy lokakuussa. Parhaana vuotena kenttä on ollut kiinni vain kaksi viikkoa.

Antti Pohjosen perhe on aktiivisesti mukana Sand Valleyn kehittämisessä. Hänen kasvatti-isänsä Timo Hulkkonen on ollut innostamassa hankkeen eteenpäin viemistä taloudellisesti. Investointien kokonaismäärä on noin kolme miljoonaa euroa, jossa on myös sijoittajia mukana Antin perheen lisäksi. Kentän rakentamisesta ja hankkeen ideoinnista vastasi velipoika Kai Hulkkonen.

Timo Hulkkonen tunnetaan autourheilusta. Hän on toiminut entisen Formula-ajajan Heikki Kovalaisen sponsorina. Niinpä vuosittain Sand Valleyssa pelataankin Heikki Kovalainen Open.

Alueella on nyt valmiina 13 korkeatasoista asuintaloa, jotka pelaajat ovat ostaneet itselleen. Talojen vuokraus tapahtuu Sand Valleyn kautta. Uusia taloja rakennetaan vuosittain lisää sitä mukaa kuin niitä menee kaupaksi. Talojen hinnat ovat suomalaisittain edullisia. Neliöhinta on hieman yli tuhat euroa. Talot maksavat noin 160.000 -280.000 euroa, ja ovat kooltaan 150-280 neliömetriä. Osassa on myös pihalla lämmitettävä uima-allas.

Alueelle etsitään sijoittajia, joiden kanssa on suunnitteilla rakentaa täyden palvelun hotellikokonaisuus ja samalla luoda Puolan ensimmäinen golf-resort.

Antti Pohjonen sanoo, että Puola on loistava mahdollisuus yrittämiseen. "Tämä on vielä kuin villi länsi, kun Suomessa vastaavasti ollaan jo monella alalla kypsässä vaiheessa. Niinpä autan mielelläni muitakin suomalaisia yrittäjiä tulemaan tänne", hän sanoo ja kertoo olevansa jo muutamassa start-upissa mukana.

 

Lisää tietoja:

Sand Valley Golf & Country Club

tel: +48 510 222 312

antti.pohjonen@sandvalley.pl

 

Kuvatekstit:

Pohjonen Antti Sand Valley.jpg: Antti Pohjonen vetää Sand Valleyn golf-keskusta menestyksekkäästi Puolassa, Elblagin kaupungin tuntumassa.

Sand Valley tiimi.jpg: Antti Pohjosen vetämä tiimi Sand Valleyn golf-keskuksessa Puolassa palvelee asiakkaitaan ammattitaitoisesti.

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs