Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Suhdanneindikaattori Etera-indeksi jatkoi laskuaan

Etera

Suhdanneindikaattori Etera-indeksi jatkoi laskuaan

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2014 klo 14:27
Julkaisija: Etera

Eläkevakuutusyhtiö Eteran julkaisema suhdanneindikaattori jatkoi laskuaan. Seurantaryhmän työntekijämäärät pienenivät edelleen heinäkuussa, ja Etera-indeksi painui 1,8 prosenttia miinukselle. Tammi-heinäkuun Etera-indeksi oli -0,8 prosenttia.

Etera-indeksi on suhdanneindikaattori, joka antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

”Työntekijämäärät pienenivät jo viime vuonna, mutta tänä vuonna lasku näyttäisi olevan vielä voimakkaampaa. Etera-indeksi on valitettavan tasaisesti miinuksella toimialasta, yrityskoosta ja maakunnasta riippumatta”, Eteran varatoimitusjohtaja Timo Hietanen sanoo.  

Heinäkuussa Etera-indeksi laski voimakkaammin kuin kesäkuussa. ”Heinäkuu oli hiljainen kuukausi, eikä negatiivisen kehityksen vauhti ainakaan näytä hiljenevän”, Hietanen jatkaa. Samansuuntaisesti ovat kehittyneet myös Suomen työllisten määrä ja teollisuuden luottamusindikaattori. 

Etera julkaisee Etera-indeksin kuukausittain. Tammi-elokuun Etera-indeksi julkaistaan 20.10.

Tutustu tarkemmin:  Etera-indeksi >

Lisätiedot Varatoimitusjohtaja Timo Hietanen, p. 050 303 9199 tai etunimi.sukunimi@etera.fi

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta ja edistää työhyvinvointia. Eläkkeitä Etera maksaa yli miljardi euroa vuodessa 145 000 eläkkeensaajalle. Eläkevaroja turvaavia sijoituksia Eteralla on noin 5,7 miljardia euroa. Lue lisää osoitteesta www.etera.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs