Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Sotainvalidien Veljesliitto työllistänyt jo 180 Pohjois-Pohjanmaalla!

Sotainvalidien Veljesliitto ry

Sotainvalidien Veljesliitto työllistänyt jo 180 Pohjois-Pohjanmaalla!

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2015 klo 10:15
Julkaisija: Sotainvalidien Veljesliitto ry

Pohjois-Pohjanmaalla 14 vuotta toiminut Avustajatoiminta-hanke on työllistänyt alueella yhteensä 180 pitkään työttömänä ollutta työnhakijaa. Veteraanien tukena työskentelevien avustajien määrä vaihtelee Pohjois-Pohjanmaalla 4-7 avustajan vuositasolla.

 - Tarjoamme mielekkään työn ja mahdollisuuden kouluttautua niille, jotka ovat jo pitkään etsineet työtä tai joilla on mahdollisuus palkkatukeen, summaa valtakunnallisen avustajatoiminnan projektijohtaja Eija Kilgast.

Avustajista noin 40 % on löytänyt avustajajaksonsa jälkeen työ- tai koulutuspaikan. Koska kunnat joutuvat pääsääntöisesti korvaamaan puolet työmarkkinatuen kustannuksista Kelalle, toiminta ja sen korkea jatkotyöllistämisprosentti ovat tuoneet mittavat säästöt. Samaan aikaan kunnille on kertynyt verotuloja työllistetyiltä.

Lisää säästöä tuo apu, jota avustajat antavat. Tällä hetkellä sitä saa Pohjois-Pohjanmaan alueella yli sata veteraanitaloutta.

 - Työttömyyden vähentämisen lisäksi palvelu täydentää kunnallista ja yksityistä kotihoitoa ja edistää kotona selviytymistä, mikä taas vähentää paineita kunnalliseen kotihoitoon ja laitoshoitoon, Kilgast sanoo.

 

Laatua sotiemme veteraanien elämään

Pohjois-Pohjanmaalla avustaja käy suurimman osan asiakkaista luona vähintään kahdesti kuussa.

Asiakaskäynti kestää yleensä 2-3 tuntia ja silloin voidaan asiakkaiden toiveiden mukaan mm. siivota, laittaa ruokaa ja käydä kaupassa. Tärkeintä on, että avustajalla on aikaa olla vanhuksen luona. Asiakkaat arvostavat sitä, että heidän luokseen tulee aina sama työntekijä. Moni asiakas kokee yksinäisyyttä ja avustajan käynti on tärkeä piristys päivään.

Pohjois-Pohjanmaalla hanketta hallinnoi Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö. Hanketta rahoittaa ELY-keskus ja avustajien palkkaamista TE-toimisto. Sotainvalidien Veljesliitto tukee valtakunnallisesti hanketta ja sotainvalidien asiakasmaksuja vuosittain lähes miljoonalla eurolla. Hanke saa tukea myös kunnilta, veteraanijärjestöiltä ja Sotiemme Veteraanit -keräykseltä. Pieni osa hankkeen kustannuksista katetaan asiakasmaksuin.

- Työvoimahallinto arvioi hankkeen rahoituspäätöksen vuosittain. Se on määrittänyt projektille työllisyystavoitteen, jonka olemme saavuttaneet, iloitsee Pohjois-Pohjanmaan aluehankkeen palveluohjaaja Maire Konola.

Silti aluehankkeiden tulevaisuus valtakunnallisesti on epävarmaa. Vuodenvaihteen palkkatukiuudistuksen myötä työllistettävien rekrytointiin on tullut uusia haasteita TE-toimistojen määrärahojen rajallisuuden lisäksi. Pitkään työttömänä olleita työnhakijoita on kuitenkin entistä enemmän ja asiakkaille hankkeen tarjoama apu on loistava lisä olemassa olevien palveluiden lisäksi.

 

Lisätietoja

Palveluohjaaja Maire Konola
p. 050 312 5724
maire.konola@odl.fi

projektijohtaja Eija Kilgast
p. 044 797 7881
eija.kilgast@sotainvalidit.fi

Edellä käyden - vammoista huolimatta.

Sotainvalidien Veljesliitto on vuonna 1940 sotainvalidien itsensä perustama veteraani- ja vammaisjärjestö. Sen tavoitteena on pitää huolta sotainvalideista sekä heidän puolisoistaan ja leskistään.

Lue lisää www.sotainvalidit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs