Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » SoMePitching.com – verkossa käytävä startup-yritysten liikeideakilpailu on avattu

SoMePitching ry

SoMePitching.com – verkossa käytävä startup-yritysten liikeideakilpailu on avattu

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2011 klo 08:53
Julkaisija: SoMePitching ry

Maanantaina 28.2.2011 avataan virallisesti uudentyyppinen liikeideakilpailu, joka esittelee yleisölle ja sijoittajille uusia potentiaalisia yrityksiä ja ideoita. Kilpailun ainutlaatuisuus perustuu kahteen asiaan: se käydään täysin sosiaalisen median välityksellä internetissä ja liikeideoiden arvioinnissa hyödynnetään yleisöä. Kilpailuun osallistuvat tiimit tekevät ideastaan korkeintaan kahden minuutin pituisen hissipuhevideon, joka ladataan kilpailun sivustolle yleisön ja laajan asiantuntijatuomariston arvioitavaksi.

Viisi kokenutta yrittäjää sekä sosiaalisen median ja liiketoiminnan kehittämisen ammattilaista haluavat auttaa toimintansa alkuvaiheessa olevia yrityksiä ja rahoittajia kohtaamaan toisensa paremmin ja näin nopeuttaa ideoiden jalostumista tuottavaksi liiketoiminnaksi. Tämän ajatuksen pohjalta syntyi SoMePitching–kilpailu (Social Media Pitching), jonka taustavoimana toimii SoMePitching-yhdistys. Osa kilpailun tuomaristosta ja sponsoreista on jo julkistettu ja ne ovat nähtävissä kilpailun www-sivustolla: lisää tullaan julkistamaan aivan lähitulevaisuudessa.

Kilpailuun rekisteröityminen alkaa 14.3., ja itse kilpailu 28.3. Kilpailun kesto on kaksi viikkoa. Ensimmäisen viikon aikana yleisö äänestää kaikista kilpailuun jätetyistä esittelyvideoista 10 parasta, jotka pääsevät finaaliin. Toisella viikolla valitaan voittaja yleisön ja kutsutuista asiantuntijoista koostuvan tuomariston yhteistyön tuloksena. Voittaja saa sekä rahallista pääomaa että asiantuntija-apua ideansa jatkokehittelyyn ja prototyypin luomiseen.

Kilpailuun osallistuminen tarjoaa selkeitä etuja kaikille osapuolille. Kilpailijat saavat palautetta ideastaan ja sen kaupallisesta potentiaalista sekä potentiaalisilta asiakkailtaan että asiantuntijoilta; sijoittajat puolestaan tietoa osallistuvista startup-yrityksistä ja suuren yleisön reaktioista niiden esittämiin ideoihin äänestyskäyttäytymisen muodossa. Suuren yleisön mielipide antaa lisäksi osviittaa sijoittajille sijoituspäätöksen tekemisessä. Kaikilla äänestäneillä on puolestaan mahdollisuus voittaa laadukkaita palkintoja.

Kilpailun virallisena kielenä on englanti, ja tavoitteena on jatkossa kansainvälisyys niin kilpailijoissa kuin tuomareissakin.

Lisätietoja:
SoMePitching ry:n hallituksen puheenjohtaja, toimitusjohtaja Tom Laine GSM 0400 296 196,
E-mail tom.laine@somepitching.com. www.somepitching.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs