Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Sairauspoissaoloihin voidaan vaikuttaa

Sairauspoissaoloihin voidaan vaikuttaa

Julkaistu: 23.03.2009 klo 13:19
Julkaisija:

Sairauspoissaolot aiheuttavat suuria menetyksiä ihmisille, yrityksille ja yhteiskunnalle. Monet käytännön esimerkit työelämästä kuitenkin osoittavat, että poissaoloihin voidaan vaikuttaa ja niitä voidaan vähentää.

Sairauspoissaolot aiheuttavat suuria menetyksiä ihmisille, yrityksille ja yhteiskunnalle. Monet käytännön esimerkit työelämästä kuitenkin osoittavat, että poissaoloihin voidaan vaikuttaa ja niitä voidaan vähentää.

EK on laatinut oppaan ja verkkokurssin, jossa tarjotaan yrityksille keinoja poissaolojen vähentämiseksi. Keskeiseen asemaan nousevat muun muassa hyvä johtaminen ja työhyvinvointi. Nämä ovat myös niitä keinoja, joita tarvitaan suomalaisten työurien pidentämiseksi.

Sairauspoissaolot ja niihin vaikuttaminen voidaan ottaa esille kaikenlaisissa yrityksissä. Poissaolojen ei pitäisi olla yhdelläkään työpaikalla arka puheenaihe. Poissaoloihin vaikuttaminen ei myöskään saa merkitä kenenkään syyllistämistä tai epäasiallista käyttäytymistä. 

Selkeä toimintamalli poissaolojen vähentämiseksi

- EK:n jäsenyrityksissä menetetään sairauspoissaolojen vuoksi vuosittain noin 50 000 työvuoden työpanos. Poissaoloja on keskimäärin 12 työpäivää henkilöä kohti, konkretisoi asiantuntija Seppo Saukkonen EK:sta.

Jos esimerkiksi 50 henkilöä työllistävä yritys, jossa sairauspoissaolot ja palkat ovat keskitasoa, pystyy vähentämään poissaolojaan viidenneksellä, se säästää vuodessa yhden henkilön palkkakustannusten verran.

- Poissaolojen vähentämisessä on ensisijaista, että ihmiset voivat jatkaa työssään terveinä ja työkykyisinä. Yrityksiä poissaolojen vähentämiseen kannustavat paitsi kustannussäästöt, myös mahdollisuudet parantaa johtamista, työhyvinvointia ja tuottavuutta.

EK:n opas ja verkkokurssi tarjoavat yrityksille selkeän toimintamallin poissaoloihin vaikuttamiseksi. Malli koostuu ongelmien kartoituksesta, tavoitteiden asettamisesta ja käytännön toimenpiteistä. Yritysjohdon sitoutuminen tavoitteisiin ja toimintamalliin on tärkeää.

Lisätietoja:
Asiantuntija Seppo Saukkonen

Tutustu julkaisuun Sairauspoissaolojen hallinta – Työkykyä ja työhyvinvointia (pdf)

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs