Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » PÖYRYLLE SOPIMUS SUUNNITTELUPALVELUISTA LNG-PROJEKTIIN AUSTRALIASSA

PÖYRYLLE SOPIMUS SUUNNITTELUPALVELUISTA LNG-PROJEKTIIN AUSTRALIASSA

Julkaistu: 24.11.2008 klo 16:24
Julkaisija:

Pöyry on solminut Woodside Energyn kanssa sopimuksen suunnittelupalveluista osana laajaa Länsi-Australiassa rakenteilla olevaa Pluto nimistä nesteytetyn maakaasun (LNG) tuotantoprojektia. Sopimuksen arvo on noin 2,7 miljoonaa euroa.

Pöyry on solminut Woodside Energyn kanssa sopimuksen suunnittelupalveluista osana laajaa Länsi-Australiassa rakenteilla olevaa Pluto nimistä nesteytetyn maakaasun (LNG) tuotantoprojektia. Sopimuksen arvo on noin 2,7 miljoonaa euroa.

Pöyryn toimeksianto käsittää tuotantoprosessin virtaamien laskennan ja analysoinnin sekä siihen liittyvän prosessisuunnittelun, käyttöperiaatteiden kehittämisen, käyttöohjeiden laatimisen sekä ko. prosessialueiden käyttöönoton ja käynnistyksen valvontapalveluita.

Pluto LNG projekti on suunniteltu toteutettavan ennätysajassa: kaasukentän löytymisestä 2005 tuotantokäyttöön vuoden 2010 loppupuolella. Koko projektin arvo on noin 12 mrd AUD, ja sen ansiosta Carnarvon syvänteessä olevat Pluto ja Xena kaasukentät saadaan tuotantokäyttöön. Liityntä kaasukentältä on yksi pisimpiä syvävesiliityntöjä, jossa riittävien virtaamien arviointi ja selvittäminen on tärkeää kaikille käyttöolosuhteille. Selvitystyö sisältää Pluto LNG-tuotantoprosessin lämpöteknisen ja hydraulisen toiminnan arvioinnin kaasukentältä 27 km:n pitkän merenalaisen syöttölinjaston kautta Pluto-tuotantolautalle sekä edelleen 180 km mittaisen merenalaisen runkolinjan kautta varsinaiselle maanpäälliselle LNG-laitokselle. Merkittävä osa toimeksiantoa on hydraattien muodostumisen analysointi eri käyttöolosuhteissa käyttäen viimeisimpiä teknologisia sovelluksia.

Pöyry on globaali energia-, metsäteollisuus- sekä infrastruktuuri- ja ympäristöaloihin keskittynyt konsultointi- ja suunnitteluyritys. Pöyryn liikevaihto vuonna 2007 oli noin 720 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 8000 asiantuntijaa.

PÖYRY OYJ

Teuvo Salminen
toimitusjohtajan sijainen

Lisätietoja antaa:

Fraser Maywood, Director - Business Development, Pöyry Energy Pty Ltd, Perth, Australia
Puh +61 8 9327 1912

www.poyry.com

JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs