Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » PICOTELLE 70 TARJOUSPYYNTÖÄ YHDYSVALLOISTA - Yhtiö sai Tekesin tuen kansainvälistymiseen

Picote Oy

PICOTELLE 70 TARJOUSPYYNTÖÄ YHDYSVALLOISTA - Yhtiö sai Tekesin tuen kansainvälistymiseen

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2013 klo 09:34
Julkaisija: Picote Oy


Porvoolainen Picote Oy Ltd tavoittelee asemaa yhtenä maailman johtavista kiinteistöjen pienten viemäreiden sukituslaitteiden valmistajista.
Vuonna 2013 yhtiön tavoitteena on asennustoiminnassa neljän miljoonan euron ja laitemyynnissä kahden miljoonan euron liikevaihto. Viime vuonna koko liikevaihto oli 3,2 miljoonaa euroa. Yritys työllistää 38 henkilöä.
Yhtiö on saanut Tekesiltä yli 300 000 euron rahoituksen. Sillä yhtiö pystyy tehostamaan tuotekehitystään ja kansainvälistämistään.


Tekesin asiantuntijan Sanna Sairasen mukaan Tekes innostui rahoittamaan Picotea, koska se on pk-yritys, jolla on vahva halu kasvaa ja kansainvälistyä. ”Yritys kehittää hankkeessa uusia tuotteita ja palveluja. Sen lisäksi on tärkeää, että yritys samalla satsaa liiketoimintastrategiaansa ja kehittää palvelu- ja tuotantoprosessejaan. Picoten vetäjät muodostavat innostuneen ja asiantuntevan tiimin. Myös henkilöstön osaaminen on huomioitu.”


Tänä vuonna Picoten tavoitteena on kasvattaa markkina-aluettaan lanseeraamalla uusia tuotteita myös suuremmissa 200–400 mm:n viemäriputkiin tarkoitetuissa tuotekategorioissa. Kehitettävät tuotteet ovat nykyisten haaraporien kaltaisia tuotteita, joita käytetään nykyistä suurempien haarojen avaamiseen ja hiontaan. Se merkitsee asiakassegmentin laajentumista niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Se edellyttää myös kansainvälisen jälleenmyyntiverkon laajentamista. Tavoitteena onkin kasvattaa markkinoita Euroopassa sekä lanseerata tuotteet Pohjois-Amerikassa ja Australiassa.


Heti alkuvuodesta Picoten tuotteet saavuttivat suurmenestyksen Yhdysvaltojen Indianapoliksessa Pohjois-Amerikan markkinoiden tärkeimmässä alan tapahtumassa Pumper and Cleaner -messuilla 25. - 28.helmikuuta. Näytteilleasettajia messuilla oli 520. Peräti 70 yritystä pyysi tarjousta yrityksen tuotteista. Tarjousten yhteisarvo on noin 500 000 dollaria. Tarjouksia lähtee Yhdysvaltojen lisäksi Kanadaan ja Australiaan.


Oma innovaatio


Kiinteistöjen viemärisaneerauksiin erikoistunut Picote on kehittänyt ns. haaraporamenetelmän, jossa joustavan vaijerityökalun avulla putket aukaiseva pora työnnetään viemäriputken sisään. Näin sukitettu haara saadaan avattua rakenteita rikkomatta. Tämä merkitsee suuria säästöjä viemäriremonteissa. Perinteisissä remonteissa viemäriputkien vaihdon jälkeen lattiat ja muut pinnat on jouduttu uusimaan.


Picoten keksinnöllä sukitusmenetelmä voidaan laajentaa pieniinkin viemäriputkiin. Innovaatio vie alan kehitystä eteenpäin, sillä tähän asti maailmalta on puuttunut kiinteistöjen pienten asuntokohtaisten viemäreiden sukitettujen haarojen avaukseen soveltuvia työkaluja. Tähän asti sukitusta on voitu käyttää vain suuremmissa putkissa.


Picoten innovaatiosta hyötyvät sekä urakoitsijat että kuluttajat. Joillakin urakoitsijoilla on saattanut mennä jopa 1,5–5 tuntia yhden haaran avaamiseen, kun sama hoituu Smart Cutter™ haaraporalla 10–15 minuutissa. Aika- ja kustannussäästö on merkittävä. Tärkeimmät asiakasryhmät ovat loppukäyttäjät eli sukitusurakoitsijat ja jälleenmyyjät eli sukanvalmistajat ja alan tuotteita myyvät yritykset ja kaupat.


Suomalaisella haaraporalla aukaistaan viemärihaaroja jo mm. Belgiassa, Englannissa, Saksassa, Ruotsissa, Norjassa, Sveitsissä, Etelä-Afrikassa ja Australiassa.


Picote Oy:n tuotekehitysyksikkö Picote Solutions on kehittänyt viemärisaneerauksiin tarkoitettuja työkaluja viitisen vuotta. Kaikki tuotteet on testattu omilla työmailla eli Suomi on tuotteiden testimarkkina. Erilaisia laiteinnovaatioita on 28, näistä 15 eri keksinnölle on haettu suojaa eri maissa. Neljän vuoden aikana yritys on jättänyt yhteensä 41 patenttihakemusta eri maissa.


Kovaa vauhtia maailmalle


Yllätyspotku Picoten kansainvälistymiseen tuli marraskuussa Brasiliassa alan kansainvälisen kattojärjestön ISTT:n No-Dig award 2012 -kilpailussa, jossa Smart Cutter™ haaraporatuoteinnovaatio voitti pääpalkinnon Vuoden uusi tuote -sarjassa.


Picoten uusia yhteistyökanavia kansainvälistymiseen ovat myös Kasvuväylä ja Posintra Oy:n Basis -hanke. Kasvuväylä on palvelumalli, joka tarjoaa neuvontaa ja rahoitusta nopeaa kasvua ja kansainvälistymistä tavoitteleville pk-yrityksille. Posintra Oy:n Basis -hanke puolestaan on erikoistunut pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen ja alueellisten verkostojen luomiseen.


Lisätietoja:
Picote UK Ltd, Mika Lokkinen, toimitusjohtaja, keksijä, puh. 040 5660 327
Picote UK Ltd, Katja Lindy-Wilkinson, markkinointijohtaja, puh. +44 7585 118123, katja.lindy-wilkinson@picote.fi
Tekes – teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus, Sanna Sairanen, asiantuntija, puh. 029 505 595

Tuotekehitysyksikkö Picote Solutions kuuluu omana liiketoiminta-alueena Picote Oy Ltd:hen. Picote Solutions tarjoaa putkistojen saneeraustoimijoille laajan valikoiman laadukkaita ja kustannustehokkaita laitteita ja työkaluja niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoilla. Voimakas panostus tuotekehitykseen on tehnyt Picotesta keksijäyrityksen. Keksinnöille on haettu patentteja tai mallisuojia. Yrityksen toimipisteet ovat Suomessa ja Englannissa.


Picote Oy Ltd:n toiminta aloitettiin vuonna 1993 Innotia Oy -nimellä. Picote-nimellä on toimittu vuodesta 2008, jolloin toimintaa uudistettiin. Picote keskittyy kiinteistöjen erikoissaneerauksiin; sukitukseen sekä kunnostukseen ja huoltoon.   www.picotesolutions.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs