Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Pääomat seinissä vai päin seiniä: mitä Suomessa kannattaa enää tulevaisuudessa omistaa? – LähiTapiola haastaa keskusteluun SuomiAreenassa 14.7.

LähiTapiola

Pääomat seinissä vai päin seiniä: mitä Suomessa kannattaa enää tulevaisuudessa omistaa? – LähiTapiola haastaa keskusteluun SuomiAreenassa 14.7.

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2015 klo 14:00
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiola on mukana Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa tänäkin vuonna. Tänä vuonna LähiTapiola järjestää laajan paneelikeskustelun asumisesta, asuntojen arvosta ja sijoittamisesta. Keskustelu pidetään SuomiAreena-pihassa, Antinkatu 2, tiistaina 14.7. kello 14.00–15.15.

Keskustelussa ovat mukana professori ja kuluttajatutkija Mika Pantzar, Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Suomen vuokranantajien toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva, asumiseen erikoistunut toimittaja-tutkija Katja Lindroos ja viestinnän ammattilainen Jouko Marttila.  LähiTapiolasta paneeliin osallistuvat Kiinteistövarainhoidon kiinteistörahastojohtaja Kim Särs ja LähiTapiola Private Bankingin myyntijohtaja Ilkka Tuominen. Keskustelun juontaa toimittaja Jaakko Lyytinen.

Keskustelu jatkaa osaltaan maaliskuun LähiTapiolan Arjen katsauksen kyselytutkimuksen teemaa. Tutkimuksen mukaan neljä viidestä suomalaisesta kokee asuntomarkkinoiden jakautuneen voimakkaasti kahtia: paikkakuntiin, joissa edullisetkaan asunnot eivät mene kaupaksi ja alueisiin, joissa kärsitään asuntopulasta korkeista hinnoista huolimatta. Kaksi kolmesta vastaajasta uskoo asuntojen arvon nousuun pääkaupunkiseudulla, kun Pohjois- ja Itä-Suomessa tähän luottaa vain kolmannes. Vastaukset kerättiin sähköisenä kyselynä YouGovin kuluttajapaneelissa helmikuussa 2015. Vastaajia oli 1000, ja otos edustaa suomalaista väestöä iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan (pois lukien Ahvenanmaa).

–Kysymys suomalaisten asunto-omaisuudesta ja sitä kautta kansallisvarallisuudesta on tänä päivänä todella ajankohtainen. SuomiAreenan keskustelussa kaivamme uusia näkökulmia siihen, mikä omistamisen ja sijoittamisen tulevaisuus Suomessa, muuttuuko ihmisten suhtautuminen omistusasumiseen ja siihen, mitä tulee tilalle, jos omistusasunto ei enää tulevaisuudessa olekaan tyypillisin varallisuuden kohde. Jokainen keskustelija pystyy tuomaan erilaisen kärjen keskusteluun. Aihe kiinnostaa, ja saamme varmasti aikaan hyvän keskustelun, kertoo viestintäjohtaja Jyrki Antikainen.

LähiTapiolan keskustelutilaisuuteen on yleisöllä vapaa pääsy.

SuomiAreena jatkaa LähiTapiolan keskustelunavausten sarjaa, nyt varainhoidon, sijoittamisen ja kiinteistösijoittamisen teemoista. Toukokuun lopussa LähiTapiola järjesti Finlandia-talossa terveys- ja hyvinvointipalvelujen tulevaisuutta pohtineen Veroilla ja varoilla -seminaarin.

LähiTapiolan asumisen teema jatkuu kesällä, sillä LähiTapiola on mukana Vantaan asuntomessuilla ja elokuussa Vantaalla järjestettävässä Our House -lähiöfestivaalissa, joka pohtii lähiöiden tulevaisuutta.

Lisätiedot:

LähiTapiolan mediapuhelin 040 183 5806

Lisätietoa tapahtumasta: www.suomiareena.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs