Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Oma Säästöpankki Oy tekee pankkihistoriaa

Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki Oy tekee pankkihistoriaa

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2015 klo 12:37
Julkaisija: Oma Säästöpankki Oyj

Ensimmäistä kertaa pankkihistoriassa osuuspankkien liiketoiminta yhdistyy säästöpankkitoimintaan, kun Pyhäselän Osuuspankki ja Joroisten Osuuspankki siirtävät pankkitoimintansa Oma Säästöpankille. Juuri vahvistetut luovutussuunnitelmat laittavat käytännön valmistelut liikkeelle.

Oma Säästöpankki laajenee edelleen ja kehittyy yhä kilpailukykyisemmäksi toimijaksi. Lopulliset päätökset Pyhäselän ja Joroisten paikallisosuuspankkien liiketoimintojen yhdistämisestä Oma Säästöpankkiin on hyväksytty yksimielisesti huhtikuun viimeisellä viikolla.

Kysymyksessä on Oma Säästöpankille merkittävä kehitysaskel. Järjestelyn johdosta pankkiin yhdistyy kannattavaa, hyvin hoidettua pankkiliiketoimintaa valmiiksi pääomitettuna, joten kasvavat volyymit eivät rasita pankin vakavaraisuutta. Tuloksentekokyvyn ja kustannustehokkuuden osalta vaikutus on selvästi positiivinen.

– Tarkoituksena on vahvistaa suomalaisen paikallispankkitoiminnan edellytyksiä. Kustannustehokkuus paranee, ja sen hyödyt välittyvät suoraan asiakkaille edullisina ja hinta-laatusuhteeltaan hyvinä palveluina. Pääomat ja omistukset säilyvät omalla toimialueella ja näin päätöksenteko säilyy lähellä asiakasta. Oma Säästöpankki haluaa aina tarjota paikkakunnan parasta pankkipalvelua, sanoo Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.

Yhteiset arvot ja asiakasnäkökulma

Liiketoimintojen yhdistämisen taustalla on jatkuvasti kiristyvä pankkialan säätely, joka lisää byrokratiaa ja kustannuksia. Pienille pankeille nämä voivat olla kohtuuttomia. Joroisissa ollaan hyvillä mielin tulevasta.

– Joroisten Osuuspankin pankkitoimintojen siirtäminen Oma Säästöpankille on hyvä ratkaisu. Päätös oli yksimielinen. Pankkitoimintojen antaminen OmaSp:n hoidettavaksi tuntuu luontevalta ja siinä mielessä helpoltakin, koska pankeilla on hyvin samanlaiset arvot ja periaatteet, toteaa Joroisten Osuuspankin toimitusjohtaja Osmo Ahtiainen.

– Oma Säästöpankkia johdetaan terveiden liiketaloudellisten periaatteiden mukaisesti, ja sen vastuu- ja valtasuhteet ovat selkeitä ja läpinäkyviä. Osapuolille on tärkeää säilyttää omistukset paikallisina ja poiketa Helsinki-vetoisista rajattomaan yhteisvastuuseen pyrkivistä ryhmittymistä. Kun päätöksenteko säilyy paikallisena, ollaan lähellä asiakasta, Ahtiainen jatkaa.

Varallisuus ja konttoreiden määrä kasvavat

Oma Säästöpankista on muodostunut ainutlaatuinen pankkitoimija Suomeen. Sen omistus ja johto ovat tiukasti pankin omalla toimialueella ja itsenäisenä säästöpankkina se kykenee nopeasti reagoimaan ja vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Kaikki toiminnasta kertyvät voittovarat jäävät kotimaahan ja maakuntiin, joissa pankki toimii.

Pyhäselän Paikallisosuuspankin pankkitoiminnan siirtäminen OmaSp:lle kasvattaa Oma Säästöpankin tasetta noin 100 miljoonalla eurolla ja lisää konttoreiden lukumäärää neljällä Joensuun talousalueella toimivalla konttorilla. Joroisten Osuuspankin yhdistäminen Oma Säästöpankkiin kasvattaa OmaSp:n tasetta noin 70 miljoonalla eurolla ja nostaa konttoreiden lukumäärää yhdellä Joroisten ja Varkauden talousalueella toimivalla konttorilla.

Lisätietoja:

Oma Säästöpankki Oy, toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi, 045 657 5506

Oma Säästöpankki Oy, hallituksen puheenjohtaja Jarmo Partanen, 040 834 5931

Joroisten Osuuspankki, toimitusjohtaja Osmo Ahtiainen, 040 504 8696

Pyhäselän Osuuspankki, toimitusjohtaja Kari Tikka, 044 750 8000

Oma Säästöpankki Oy on Suomen suurin säästöpankki. Sen tase on noin 1,6 miljardia euroa. Oma Säästöpankki palvelee 115.00 asiakastaan 39 konttorin ja yli 200 henkilön voimin. Tavoitteenamme on tarjota paikkakunnan parasta, ihmisläheistä pankkipalvelua. Asiakkaidemme taloudellinen menestyminen ja hyvinvoinnin turvaaminen ovat tärkeimmät päämäärämme.

www.omasp.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs