Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Mikkelin pinnoitusosaaminen kiinnostaa japanilaisia

Miktech Oy

Mikkelin pinnoitusosaaminen kiinnostaa japanilaisia

Tiedote.
Julkaistu: 20.12.2012 klo 09:36
Julkaisija: Miktech Oy

Japanilaisen tutkimus- ja kehityskeskuksen Cereban johtoa vieraili yhdessä Beneq Oy:n edustajien kanssa Mikkelissä 17.12. Ryhmä tutustui Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT Savon pinnoituslaboratorioon. Cereba hakee yhteistyökumppaneita uuden sukupolven valaistustuotteissa ja aurinkokennoissa tarvittavien materiaalien ja valmistusprosessien kehittämiseen.

Cereba on japanilaisten teollisuusyritysten omistama tutkimuskeskus, jonka tehtävänä on etsiä ja testata uusia materiaaleja ja valmistusmenetelmiä maailmanlaajuisesti käytettäväksi omistajiensa ja näiden asiakkaiden tuotteissa. Cereban osakkaina on 11 korkean teknologian suuryritystä, kuten Konica Minolta, Fujifilm ja Mitsubishi Chemical. Suomessa heidän kiinnostuksensa kohteena on erityisesti atomikerroskasvatus- eli ALD-teknologia, josta he odottavat ratkaisua uuden sukupolven ledien ja aurinkokennojen kestoiän pidentämiseen.

Mikkelissä kehitetään rullalta rullalle -tekniikkaan perustuvaa ALD-pinnoitusmenetelmää, jota tarvitaan nimenomaan tällaisissa sovelluksissa. Uusi rullamuotoisen materiaalin pinnoitukseen suunniteltu laitteisto asennetaan Mikkelin laboratorioon tammikuussa. Vierailijaryhmä pääsi tutustumaan laitteeseen sen valmistajan Beneqin tehtaalla Vantaalla, missä se on viimeisteltävänä ennen siirtoa Mikkeliin.

 Cereba odottaa pääsevänsä testaamaan uudella laitteistolla tehtyjä pinnoitteita omassa laboratoriossaan. Yhteistyön rakentamisessa edetään pienin askelin ja japanilaiset on vakuutettava pinnoitusmenetelmän toimivuudesta, mutta tämä on tärkeä päänavaus. Esittelimme vieraille myös teollisuusyhteistyön tiivistämiseen suunnatun SaimaFlex-sovelluskeskuksen suunnitelmia. Yhteistyöhön on selvä tahto molemmin puolin, kertoo kehitysjohtaja Juha Kauppinen Miktech Oy:stä.

 

Lisätiedot:

Juha Kauppinen, Kehitysjohtaja, Miktech Oy, 0440 361 616, juha.kauppinen@miktech.fi

Tommi Kääriäinen, Tutkija, LUT Savo, 040 081 3473, tommi.kaariainen@lut.fi

Liitetiedostot

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs