Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » MÄNTYÖLJY ON PAREMPI JALOSTAA KUIN KÄYTTÄÄ BIODIESELIN VALMISTUKSEEN – Tieteellinen tutkimus osoittaa mäntyöljyn jalostuksen edut verrattuna sen käyttöön biodieseliksi

Pine Chemicals Association

MÄNTYÖLJY ON PAREMPI JALOSTAA KUIN KÄYTTÄÄ BIODIESELIN VALMISTUKSEEN – Tieteellinen tutkimus osoittaa mäntyöljyn jalostuksen edut verrattuna sen käyttöön biodieseliksi

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2016 klo 09:20
Julkaisija: Pine Chemicals Association

Arvostettu tutkimuslaitos Fraunhofer UMSICHT, joka on erikoistunut biokemikaaleihin ja
biopolttoaineisiin, on julkistanut tutkimustuloksensa Euroopan mäntyöljyn jalostuksen vaikutuksista. Tutkimus keskittyy taloudelliseen arvonlisään, työllisyyteen ja ympäristövaikutukseen.

Fraunhoferin tutkijat analysoivat ja vertasivat kahta vaihtoehtoa: kaikki vuosittain Euroopasta saatava
650 000 tonnia mäntyöljyä valmistetaan biopohjaisiksi kemikaaleiksi tai uusiutuvaksi dieselpolttoaineeksi.

Tulokset ovat selvät: Ympäristölle ei koidu mitään etua, jos mäntyöljyä siirretään biokemikaaleista biodieseliin. Itse asiassa päinvastoin, sillä biokemianjalostuksen tuotanto aiheuttaa vähemmän päästöjä kuin uusiutuvan dieselin valmistus.

Tutkimus paljastaa myös, että mäntyöljystä jalostetuilla biopohjaisilla kemikaaleilla on erittäin myönteinen vaikutus taloudelliseen arvonlisään (EVA, Economic Value Add) sen pitkän jalostusketjun takia. Tulokset osoittavat, että mäntyöljyn jalostus biopohjaisiksi kemikaaleiksi tuottaa EVA:n, joka on vähintään neljä kertaa suurempi kuin uusiutuvan dieselin EVA.

Mäntyöljyn jalostuksen vaikutus Euroopan työllisyyteen verrattuna biodieseliä tuottavaan teollisuuteen on dramaattinen. Mäntyöljyn jalostus työllistää suoraan ja välillisesti 4 000 ihmistä, kun uusiutuvan dieselin valmistus antaa työtä 400:lle – kymmenkertainen ero.

Työllistysvaikutus vahvistuu 5 100 lisätyöpaikalla mäntyöljyn jatkojalostuksen arvoketjussa. Tämä merkitsee sitä, että mäntyöljyn jalostus luo vähintään 20 kertaa enemmän työpaikkoja kuin uusiutuvan dieselin tuotanto.

”Kun Eurooppa muotoilee biotaloussuunnitelmaansa, on tärkeätä, että viranomaisilla on saatavilla kovaa faktaa. Näin he voivat tehdä päätöksiä hyvin informoituina”, sanoo kansainvälisen mäntykemian järjestön (Pine Chemicals Association, PCA) toimitusjohtaja tri Sherry Keramidas. ”Nyt Fraunhofer on tuottanut päättäjille hyödyllisen ja luotettavan tiedon.”

”Mäntyöljyn jalostus on vuosisadan vanha toimiala, jolla on vankka, innovaatioita tuottanut tutkimuksen ja kehityksen perinne. Toimiala auraa kestäviä käytäntöjä, kun se jalostaa teollisen tuotannon sivutuotteita edelleen uusiksi arvoa lisääviksi tuotteiksi. Näin sulfaattisellutehtaiden arvokas oheistuote käytetään resurssitehokkaimmalla tavalla. Tämä tutkimus osoittaa biokemikaalien jalostuksen ylivoimaisuuden, kun mäntyöljystä halutaan paras arvo,” tri Keramidas lisää.

Fraunhofer UMSICHT -tutkimuslaitoksen biojalostuksen ja biopolttoaineiden johtaja tri Axel Kraft toteaa: ”Tutkijoina meitä kiinnosti biopohjaisten raaka-aineiden resurssitehokkaimman käytön määrittely. Saimme selville, että mäntyöljyllä huolimatta sen rajallisesta saatavuudesta on iso innovaatiopotentiaali. Se on hyvin arvokasta biokemiaa.”

Täydellinen tutkimus, joka esittää myös sen metodologian, on saatavilla PCA:n kotisivuilta osoitteesta http://www.pinechemicals.org/resource/resmgr/Studies/EU_CTO_Added_Value_Study_Fin.pdf 

Lisätietoa:
Eurooppa          Matti Saarinen matti.saarinen@kreab.com      040 50 50 667

Yhdysvallat       Scott van Camp svancamp01@gmail.com       +1 914 588 89 38

Tri Sherry Keramidas, PCA, slkeramidas@pinechemicals.org puh. +1 571 437 77 52

Tri Axel Kraft, Fraunhofer UMSICHT, axel.kraft@umsidht.fraunhofer.de puh. +49 208 8598 1167

Faunhofer UMSICHT

Saksan Nûrnbergissä sijaitseva, maailmanlaajuisesti verkottunut Fraunhofer UMSICHT on yksi Fraunhofer-yhtiön 60 tutkimuslaitoksesta. Fraunhofer on Euroopan suurin soveltavaan tutkimukseen suuntautunut organisaatio, joka palvelee yrityksiä ja julkista sektoria. Se tutkii uusinta tietoa sekä siirtää sitä teollisuuden käyttöön ja markkinakelpoisiksi tuotteiksi.

Fraunhofer UMSICHTin tutkimusalat ovat energia- ja raaka-ainetalous. Se edistää kestävää taloutta, ympäristömyötäistä teknologiaa ja innovatiivisuutta sekä vaikuttaa siten ihmisten elämänlaadun ja talouden innovaatiokyvyn parantamiseen.

Pine Chemicals Association

Mäntykemian kansainvälinen Pine Chemicals Association (PCA) on ainoa järjestö, joka on erikoistunut maailman mäntykemianteollisuuteen. Tämä teollisuus biojalostaa mäntypohjaisia kemikaaleja, joita käytetään hyvin monien jokapäiväisten tuotteiden ainesosina. Näitä ovat liimat, musteet, maalit, pinnoitteet, polttoaineiden lisäaineet, voiteluaineet, autonrenkaat ja muut kumituotteet sekä hajusteet. PCA valvoo teollisuutensa etuja ml. mäntyöljy ja kestävä metsänhoito, tarjoaa tietoa mäntykemikaaleista suurelle yleisölle sekä järjestää jäsenilleen yhteydet toimialan uusimpaan tietoon ja verkottumismahdollisuuksiin. www.pinechemicals.org

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs