Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Maksa mitä haluat – kauppa, jossa asiakas päättää hinnan

Pohjolan Mylly

Maksa mitä haluat – kauppa, jossa asiakas päättää hinnan

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 09:00
Julkaisija: Pohjolan Mylly

www.maksamitahaluat.fi

Mediatiedote 2.3.2015, julkaisuvapaa heti

 

Maksa mitä haluat – kauppa, jossa asiakas päättää hinnan

 

Yhdysvalloissa suurta suosiota saavuttanut maksa mitä haluat –liiketoimintakonsepti on nyt myös osa suomalaisen kuluttajan verkkokauppaa. Maksamitähaluat.fi –verkkokauppa on täysin ainutlaatuinen kuluttajatuotteita myyvä suomalainen kauppa, jonka yrittäjät ovat oululaisia.

-Olemme huomanneet, että ihmiset ovat valmiita maksamaan hyvästä tuotteesta sille kuuluvan hinnan. Se vuoksi annammekin heidän itse päättää, paljonko haluavat tuotteista maksaa. Uskomme suomalaisten rehellisyyteen ja vilpittömyyteen hinnoitellessaan tuotteita itse, yrittäjä Pekka Manninen sanoo.

Verkkokauppa loi palvelun, josta kuluttaja voi hankkia suurten suomalaisten maahantuojien tuotteita haluamallaan hinnalla. Oletushintana tuotteessa näkyy suositushinta. Tätä hintaa asiakas voi muokata itselle sopivaksi ennen ostamista.

-On ollut todella mielenkiintoista seurata asiakkaiden hinnoitteluja kaupan avaamisesta lähtien. Osa tuotteista on mennyt 1-2 eurolla, mutta parhaimmillaan tuotteesta on maksettu jopa 15 euroa, Manninen toteaa.

Ostajan valitsemaan hintaan lisätään 5,90 euron toimituskulu. Väärinkäytösten estämiseksi verkkokaupassa myydään asiakkaalle vain yksi tuote kerrallaan. Aloitusvaiheessa valikoima on suppeahko, mutta se laajentuu koko ajan. Tällä hetkellä erilaisia tuotteita on 14, mutta uusia lisätään kuukausittain.

Maksa mitä haluat –hinnoittelusta väitöskirjatyötään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa tekevä Essi Pöyry ei ole vastaavaan verkkokauppaan aiemmin törmännyt.

-Ainutlaatuinen ja rohkea veto tämä palvelu on, Pöyry toteaa.

Tutkijan mukaan yksi toimintamallin menestyksen taustatekijöistä on kuluttajien tasa-arvoisuus palvelun saatavuudessa.

-Maksa mitä haluat –konsepti mahdollistaa sen, että kaikilla on mahdollisuus saada tuote tai palvelu, oli rahaa käytettävissä sitten paljon tai vähän. 

Pöyry arvioi, että kuluttajakaupassa toimintamallin on perustuttava isoon asiakasmäärään, jolloin kiinteät tuotantokustannukset voidaan kattaa.

-Mutta se on selvää, että kukaan ei voi sanoa kuluttajalle, minkä arvoinen tietty tuote on. Arvo määräytyy ostajan omasta lähtökohdasta ja tunteesta. Tätä kautta tuoteverkkokauppa voi hyvinkin toimia.

Tähän asti maksa mitä haluat –hinnoittelua on käytetty etenkin ravintoloissa ja tapahtumissa, joissa on tarjottu asiakkaalle ainutlaatuisia elämyksiä.

-Näissä tapauksissa ihmiset ovat olleet valmiit maksamaan auttamisen halusta, yhteisöllisyydestä tai hyväntekeväisyydestä. Ehkäpä tätä yleishyödyllistä tavoitetta voisi hyödyntää myös tuotekaupassa, Pöyry pohtii.

 

Lisätietoja:

www.maksamitahaluat.fi

Yrittäjä Pekka Manninen (ulkomailla), pekka.manninen@maksamitahaluat.fi

Yrittäjä Ossi Salo, 050 591 5569, info@maksamitahaluat.fi

Tohtorikoulutettava Essi Pöyry, 040 353 8448,  essi.poyry@aalto.fi

 

 

Tiedotteen yhteydessä oleva videolinkki ja kuvat ovat vapaasti toimitusten käytettävissä.

Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=ZH-bP9LuhOw#t=11

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs