Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Luonnonvarakeskus irtisanoo 146 henkilöä

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

Luonnonvarakeskus irtisanoo 146 henkilöä

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2015 klo 15:29
Julkaisija: METO - Metsäalan Asiantuntijat ry

TIEDOTE 10.6.2015

Luonnonvarakeskuksen yhteistoimintamenettelyt käynnistyivät 27.4.2015 ja saatiin päätökseen tänään, 10.6.2015. YT menettelyn lopputuloksena Luonnonvarakeskuksesta irtisanotaan yhteensä 146 henkilöä.

YT neuvottelujen piirissä on ollut 725 henkilöä. Vähennystarpeeksi ilmoitettiin menettelyn alkaessa 210 henkilötyövuotta ja säästötavoitteeksi 10,7 miljoonaa euroa. Keskiviikkona päättyneiden neuvottelujen tuloksena aineistopalveluista irtisanotaan 58 henkilöä, laboratoriosta 43 ja sisäisistä palveluista 45 henkilöä. Koko henkilöstöä koskevat eläke- ja osa-aikaistamisratkaisut vähentänevät irtisanottavien määrää edelleen. Irtisanomiset toteutetaan 30.6. - 30.9.2015.

Luonnonvarakeskuksen käynnistymisvaihe on ollut vaikea. Prosessia ovat alusta alkaen sävyttäneet lukuisat ongelmat, kuten tiukka rahatilanne, suunnittelujärjestelmien keskeneräisyys ja hahmottumaton kokonaistilanne. Myös tutkimusrahoituksen uudistuminen samanaikaisesti fuusion kanssa on tuonut epävarmuutta rahoitukseen.

Luken toimitilakuluista ja -ratkaisuista on laskettu saatavan säästöjä noin 4,5 miljoonaa euroa. Ne kuitenkin realisoituvat vasta vuosina 2017- 2018.

- Irtisanomalla henkilökuntaa työnantaja saa säästöjä nopeammin käyttöönsä, toteaa metsäalan asiantuntijoiden luottamusmies Juhani Korhonen.

Kitkaa talon sisällä on myös aiheuttanut henkilöstövähennysten rajaaminen käytännössä muuhun kuin akateemiseen henkilöstöön. Rajaus on henkilöstön piirissä koettu epäoikeudenmukaiseksi, koska samankaltaista työtä tekevät on jaoteltu osin koulutuspohjan mukaan.

- Voi myös kysyä, onko tutkijan työpanos jatkossa kohdennettu oikein, mikäli hän joutuu osallistumaan yhä enemmän tutkimusaineistojen keräämiseen, muistuttaa Juhani Korhonen.

Korhosen mukaan työnantaja on lisäksi sortunut YT -neuvottelujen aikana kyseenalaisiin rekrytointeihin. Eri-pituisia määräaikaisia rekrytointeja on tehty noin 40 kpl.  Se on vastoin työantajan kanssa neuvottelujen alussa tehtyä sopimusta.

- Henkilökunnan kannalta laajempi lomautusten käyttö olisi ollut tässä tilanteessa toivotumpi ratkaisu, sanoo Juhani Korhonen. - Irtisanotun aineistopalvelu- ja laboratoriohenkilökunnan työ on suuressa määrin kausiluonteista. Mikäli henkilöt olisi lomautettu, heidät olisi voitu kutsua aina tarvittaessa takaisin töihin.

Lisätietoja: luottamusmies Juhani Korhonen, puh.050 491 6868 ja järjestöpäällikkö Ilpo Puputti, puh.0400 620 769

 

METO- Metsäalan Asiantuntijat ry on metsä- ja luonnonvara-alan asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö. Jäseniä on noin 8 000 ja he työskentelevät luonnonvara-aloilla suunnittelijoina, esimiehinä, työnjohtajina, puun osto- ja korjuutehtävissä, metsänhoidon tehtävissä, toiminnanjohtajina, toimistonhoitajina, neuvojina, luonnonhoidon tehtävissä, opettajina ja asiantuntijoina, muissa johtotehtävissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs