Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lujabetonille historiallisen suuri paalutoimitus Metsä Fibren uuteen biotuotetehtaaseen

Luja-yhtiöt

Lujabetonille historiallisen suuri paalutoimitus Metsä Fibren uuteen biotuotetehtaaseen

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 09:45
Julkaisija: Luja-yhtiöt

Lujabetoni on solminut Metsä Fibren kanssa sopimuksen betonipaalutoimituksista rakenteilla olevaan maailman ensimmäiseen biotuotetehtaaseen Äänekoskella. Yhteensä paaluja toimitetaan yli 130 kilometriä Suomen metsäteollisuuden suurimpaan investointiin.

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren rakentama uuden sukupolven biotehdas rakennetaan Äänekoskelle, mikä on logistisesti sekä puuvarannollisesti hyvä tehdaspaikkakunta sellutuotantoon. Tehdashankkeen arvo on 1,2 miljardia euroa.

Biotuotetehdas tulee valmistuttuaan tuottamaan sellua noin 1,3 miljoonaa tonnia, joista pääosa toimitetaan Euroopan markkinoille sekä kasvavana markkinana Kiinan sellumarkkinoille. Tehtaan rakentaminen on alkanut huhtikuun lopulla ja sen on määrä valmistua syksyllä 2017. Uusi tehdas tulee työllistämään noin 1500 uutta työntekijää.

Lujabetonille betonipaalukauppa on historiallisen suuri. Paalutustyö tehdään työyhteenliittymän tapaisella toimintamallilla, jossa Lujabetoni urakoi kohdetta kahden paalutusurakoitsijan ja yhden porapaalu-urakoitsijan kanssa yhteistyössä. Paalutustyöt aloitetaan välittömästi ja saadaan valmiiksi pääosin vielä tämän vuoden puolella.

Betoniset lyöntipaalut toimitetaan pääosin Lujabetonin Haapajärven tehtaalta, jossa tilaus on otettu vastaan tyytyväisinä. Tämä merkitsee Haapajärven tehtaalle töitä pitkälle tulevalle talvelle.

- Olemme tyytyväisiä voidessamme olla mukana modernin ja energiatehokkaan jättihankkeen rakentamisessa. Tulemme tarjoamaan tuotteitamme ja palveluamme hankkeen muihinkin betonituotteiden toimituksiin, sanoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

 

Lisätietoja:
Lujabetoni Oy, toimitusjohtaja Mikko Isotalo, p. 044 585 2305, mikko.isotalo@luja.fi
Lujabetoni Oy, tehdaspäällikkö Tuomo Eilola, p. 044 585 2407, tuomo.eilola@luja.fi

Liitetiedostot

Lujabetoni on Luja-yhtiöiden betoniosaaja ja Suomen toiseksi suurin elementtivalmistaja. Se tekee kaikkea betonista: kivitalopaketteja, elementtejä, ratapölkkyjä, teräsbetonipaaluja, pihakiviä, harkkoja sekä valmisbetonia. Tehtaita Lujabetonilla on kaikkiaan 28, joista kolme Ruotsissa ja kolme Venäjällä. Lujabetonin vahvuuksia ovat vahva oma tuotekehitys sekä yli 60 vuoden kokemus betonista. www.lujabetoni.fi, facebook.com/lujabetoni.fi

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys on toiminut alalla yli 60 vuotta. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy. Konsernin liikevaihto on yli 450 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1400 työntekijää 27 paikkakunnalla. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Venäjällä. www.luja.fi, facebook.com/luja.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs