Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » LIPASKERÄYS POHJOIS-KOREAN JA KENIAN NÄLKÄISTEN HYVÄKSI KÄYNNISTYNYT

Fida International

LIPASKERÄYS POHJOIS-KOREAN JA KENIAN NÄLKÄISTEN HYVÄKSI KÄYNNISTYNYT

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2012 klo 09:37
Julkaisija: Fida International

Miljardin ihmisen nälkä on aikamme suurin ihmisoikeusrikos. Nälkä tappaa päivittäin 27 000 ihmistä, altistaa sairauksille ja haittaa lasten kasvua ja kehitystä. Fidan Eväät elämään -kampanja haastaa suomalaiset taistelemaan nälkää vastaan.

 

Eväät elämään -kampanja jalkautuu toukokuussa viikolla 19 Suomen kaduille, jolloin lipaskerääjät 120 helluntaiseurakunnasta keräävät varoja Keniaan ja Pohjois-Koreaan. Näissä maissa Fidan ruokaturvahankkeet auttavat yli 70 000 ihmistä tuomalla kestävän ratkaisun nälkäongelmaan. Oranssiliivisiin lipaskerääjiin voi törmätä 116 paikkakunnalla.

 

Pohjois-Koreassa Fida on toiminut yli kymmenen vuotta. Fidan hanke parantaa siemenperunoiden viljelyä ja varastointia, mikä lisää korealaisten pöytiin tulevaa ruokaperunan määrää. Keniassa Fida kehittää uusia ja kestävämpiä viljelytapoja ja tehostaa sadeveden keräilyä ja puiden istuttamista kuivuudesta kärsivissä kylissä.

 

Eväät elämään -kampanjan näkyy myös suomalaisissa kouluissa, joissa helluntaiseurakuntien koulutyöntekijät pitävät ruokaturva-aiheisia tilaisuuksia ja haastavat nuoria mukaan nälän vastaiseen taisteluun.

 

Fida haastaa suomalaiset muuttamaan tapojaan

 

Globaali nälkä ei liikuta kehittyneitä maita, ainakin jos tarkastellaan kaatopaikalle joutuvan ruoan määrää. MTT:n julkaiseman tutkimuksen mukaan Suomen kotitaloudet heittävät vuodessa 120–160 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin.

 

Jokainen voi kuitenkin tehdä pieniä hyviä tekoja: lahjoittaa maailman nälkäisten auttamiseksi, muuttaa omaa suhtautumistaan ruokaan, vähentää kaatopaikalle joutuvan ruoan määrää, olla äänenä nälkäisille ja jakaa viestiä eteenpäin.

 

Eväät elämään -kampanjasivuilla (www.eväätelämään.fi, facebook.eväätelämään.fi) voi testata, millaisia rahasummia heittää ruoan mukana roskikseen. Samalla voi allekirjoittaa Ruokaturva kaikille -julistuksen.

 

Lahjoitustiedot Kenian ja Pohjois-Korean ruokaturvahankkeisiin: www.eväätelämään.fi | avustuspuhelin 0600-11515 (21,11 € + pvm)

 

 

LISÄTIETOJA:

Liitetiedostot

Fida International on vuonna 1927 perustettu Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, joka toteuttaa yli 60 kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun hanketta sekä laajaa kummilapsitoimintaa lähes 40 maassa. Fida on Suomen ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö. Fidan suomalaiset työntekijät ulkomailla ja laaja kumppaniverkosto varmistavat avun tehokkaan ja luotettavan perillemenon.  www.fida.info


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs