Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lentoyhtiö Flybe painostaa lentäjiä avaamaan työehtosopimuksensa

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

Lentoyhtiö Flybe painostaa lentäjiä avaamaan työehtosopimuksensa

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2014 klo 16:30
Julkaisija: Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

Laittomat lakot on kiellettävä ja ay-liike ei pidä kiinni sopimuksista, huutaa työnantajapuoli julkisuudessa, mutta ei itse kunnioita tehtyjä työehtosopimuksia. Lentäjäyhdistys Flybe Airline Pilot Association FAPA ja Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ovat tänään jättäneet työrauhavelvollisuuden rikkomista koskevan kanteen työtuomioistuimeen.

Flybe Finland Oy käynnisti lokakuussa koko henkilökuntaan kohdistuvat yt-neuvottelut. Lentäjien osalta yhtiö on ilmoittanut harkitsevansa 31 henkilön irtisanomisia, jos yt-neuvotteluissa ei synny 3,2 miljoonan euron säästöjä lentäjien työehtosopimuksesta uudelleen sopimalla. Nykyinen työehtosopimus on voimassa ensi vuoden loppuun.

FAPAn hallituksen jäsenen, lentäjien luottamusmiehen Ville Vahteran mukaan Flyben yksinomainen tarkoitus on saavuttaa säästöjä lentäjien työehtosopimukseen perustuvissa henkilöstökuluissa.
– Yhtiö ei ole pyynnöistä huolimatta esittänyt mitään konkreettisia suunnitelmia muutoksista liiketoimintaansa, kuten reittien lopettamista, muuttamista tai muuta uudelleenorganisointia lentoliikenteessä, jotka voisivat olla peruste irtisanoa lentäjiä, Vahtera huomauttaa.

Työehtosopimus velvoittaa siihen osallisia yhdistyksiä ja työnantajia välttämään kaikkia työtaistelutoimenpiteitä, jotka kohdistuvat työehtosopimukseen kokonaisuudessaan tai johonkin sen yksittäiseen määräykseen. Työnantaja, kuten vastaavasti myöskään työntekijäpuoli, ei siten saa sopimuksen voimassa ollessa ryhtyä painostustoimenpiteisiin, joilla pyritään vaikuttamaan työehtosopimuksella sovittuihin asioihin.
– Työnantaja pyrkii irtisanomisilla uhaten muuttamaan voimassaolevaa työehtosopimusta. Katsomme tämän olevan työehtosopimukseen kohdistuva painostustoimi, lentäjien edunvalvontaa hoitavan Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTYn neuvottelupäällikkö Anu Aspiala toteaa.

 

Lisätietoja:

FAPAn hallituksen jäsen, luottamusmies Ville Vahtera puh. 040 5492613
Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTYn neuvottelupäällikkö, lakimies Anu Aspiala puh. 050 351 9242

Flybe Airline Pilot Association FAPA on Flyben lentäjien yhdistys, jonka jäseninä on n. 190 lentokapteenia ja lentoperämiestä. http://www.fapa.fi/

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY on akavalainen edunvalvontajärjestö, jonka jäsenyhdistyksinä ovat kaikki suomalaiset liikennelentäjäyhdistykset. http://yty.fi/

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs