Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Lappeenrannan kaupunki houkuttelee viihtyisyydellään

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki houkuttelee viihtyisyydellään

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Taloustutkimuksen tekemän Muuttohalukkuus kaupunkeihin 2016 -tutkimuksen mukaan Lappeenrannan suurin vetovoimatekijä on viihtyisä asuinympäristö. Sen lisäksi tutkimukseen vastanneet arvostavat kaupungin hyvää kasvuympäristöä lapsille ja hyviä harrastusmahdollisuuksia.

Tutkimukseen osallistui 37 kaupunkia. Lappeenranta sijoittui kokonaisarvioinnissa sijalle 12. Kaakkois- ja itäsuomalaisista kaupungeista Lappeenranta oli Kuopion jälkeen paras.

Myönteistä vastaajien mielestä olivat myös Lappeenrannan opiskelu- sekä harrastusmahdollisuudet sekä kunnalliset palvelut. Heikoimmat arvosanat Lappeenranta sai työpaikkojen tarjonnasta ja talousalueen kehityksestä.

Vastaajat antoivat Lappeenrannalle kokonaisarvosanan 7,0 kouluasteikolla 4–10. Kaupunkien keskimääräinen arvosana oli 6,88.  Vastanneista 13 prosenttia voisi ajatella muuttavansa Lappeenrantaan.

Kokonaismielikuvassa Lappeenranta paransi sijaansa yhdellä: edellisessä tutkimuksessa vuonna 2014 sijoitus oli 13. ja yleisarvosana 6,57.  

Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen iloitsee yleisarvosanan noususta ja hyvästä sijoituksesta itäsuomalaisten kaupunkien joukossa.

– Imagomme hyvänä kotikaupunkina on selvästi noussut tällä vuosikymmenellä. Myös yrityksiltä on saatu viestiä, että työnhakijoiden keskuudessa on ollut enemmän kiinnostusta sijoittua Lappeenrannan toimipisteisiin kuin useille muille suomalaispaikkakunnille, Heinonen kertoo.

Kokonaismielikuvaltaan parhaaksi asuinpaikaksi vastaajat arvioivat Tampereen. Seuraaviksi sijoittuvat Turku, Jyväskylä ja Kuopio. Tutkimus toteutetaan joka toinen vuosi.

Tutkimus toteutettiin osana Taloustutkimus Oy:n Suomi Tänään -kirjekyselyä, johon vastasi 3648 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista tammi–helmikuussa 2016.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
kehitysjohtaja Markku Heinonen,
puh. 040 581 1998
markku.heinonen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs