Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » LähiTapiola Satakunta kasvaa henkilökohtaisella palvelulla

LähiTapiola

LähiTapiola Satakunta kasvaa henkilökohtaisella palvelulla

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2014 klo 12:34
Julkaisija: LähiTapiola

28.2.2014
LEHDISTÖTIEDOTE

 

LähiTapiola Satakunnan maksutulo kasvoi ja markkinaosuus nousi 33,5 prosenttiin vuonna 2013. ”Kuluvana vuonna pyrimme jatkamaan markkinaosuuden kasvattamista niin henkilö- kuin yritysasiakkaissakin”, toimitusjohtaja Pekka Antikainen sanoo. Hänen mukaansa LähiTapiola Satakunta aikoo menestyä henkilökohtaisella palvelulla. ”Pidämme nykyisestä konttoriverkostostamme kiinni. Tuleva S-yhteistyö ja paikalliseen toimintatapaan perustuva palvelumme antavat hyvän pohjan kasvuun tulevaisuudessakin.”

LähiTapiola Satakunnan hoidossa olevien vahinkovakuutusten maksutulo kasvoi viime vuonna 3,1 prosenttia eli 28,7 miljoonaan euroon. Vakuutustoiminnan kannattavuus oli toista vuotta peräkkäin poikkeuksellisen hyvä. Yhdistetty kulusuhde säilyi hyvänä ollen 92 prosenttia (84%), vaikka toimintakulujen 14%:n nousu fuusiota johtuen rasitti vakuutustulosta. LähiTapiola Satakunnan oman sijoitusomaisuuden tuotto oli käyvin arvoin 7 prosenttia huomioimatta omassa käytössä olevia kiinteistöjä.

LähiTapiola Satakunta on nyt valmis

LähiTapiola aloitti virallisesti toimintansa vuoden 2013 alussa ja fuusio valmistui lopullisesti, kun henkilö-, mikro- ja pienten- ja keskisuurten yritysten asiakkuudet, vapaaehtoiset vahinkovakuutussopimukset ja sijoitukset siirrettiin LähiTapiolan vahinkovakuutusyhtiöstä 19 alueyhtiöön vuoden 2014 alussa.

Siirto oli mittava, sillä LähiTapiolan alueyhtiöihin siirtyi vakuutusmaksutuottoa noin 328 miljoonaa euroa ja pääomia 660 miljoonaa euroa. LähiTapiola Satakuntaan siirtyi maksutuloa 13 miljoonaa euroa ja sijoitusomaisuutta 25 miljoonaa euroa.

”Käytännössä tämä mittava liiketoimintasiirto tarkoittaa sitä, että LähiTapiola-ryhmä uskoo paikallisuuteen. Tapiolan ja Lähivakuutuksen yhdistymisen tavoitteena oli tuoda palvelut mahdollisimman lähelle asiakkaitamme. Vallitseva käytäntö vakuutusalalla on ollut siirtää asiakas- ja korvauspalvelua entistä enemmän puhelin- ja verkkopalveluihin, LähiTapiola päätti kuitenkin toisin. Henkilökohtainen asiakas- ja korvauspalvelu hoidetaan täällä Satakunnassa jatkossa mahdollisimman lähellä asiakkaitamme.”

”Olen sitä mieltä, että sähköisen korvauspalvelun rinnalle tarvitaan henkilökohtaista palvelua esimerkiksi suuremman vahingon satuttua. Kun muut yhtiöt sulkevat konttoreitaan, LähiTapiola on vahvasti lähellä asiakasta”, Antikainen jatkaa.

 

LähiTapiola-ryhmän tulokset

LähiTapiola-ryhmään kuuluvat vakuutusyhtiöt onnistuivat kasvattamaan maksutuloaan. Myös LähiTapiola-ryhmään kuuluvat LähiTapiola Pankki, LähiTapiola Varainhoito ja LähiTapiola Kiinteistövarainhoito paransivat tulostaan.Yhdistymisjärjestelyt aiheuttivat lisäkustannuksia, jotka eivät ole tarkoitettu pysyviksi. Liikekulusuhteet heikkenivät ryhmässä.

Vuosi 2013 oli LähiTapiola-ryhmässä fuusion viimeistelyn aikaa. Vaikka organisaation sisällä tehtiin kovasti töitä fuusion eteen, oli koko ajan tavoitteena, että asiakkaita palvellaan vähintään yhtä hyvin kuin aiemminkin. Tässä onnistuttiin hyvin, sillä LähiTapiola sai vuoden 2013 lopussa hyvän tuloksen EPSI Rating -vakuutusyhtiövertailussa.

”Vakuutusalan historian suurin yhdistymishanke vie aikaa ja energiaa. Saamamme asiakaspalautteen mukaan tämä ei kuitenkaan ole heikentänyt asiakaspalvelua”, Antikainen sanoo.

S-ryhmä ja LähiTapiola solmivat vuonna 2013 sopimuksen strategisen yhteistyön syventämisestä ja S-Bonus kumppanuudesta, joka alkaa 1.6.2014. Vuonna 2013 sovittiin myös LähiTapiola Pankin ja S-Pankin yhdistämisestä uudeksi S-Pankiksi.

”Uskon, että kesäkuun alussa käynnistyvä strateginen yhteistyö S-ryhmän tuo merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme”, Antikainen sanoo.

Koko LähiTapiola-ryhmän tulostiedote löytyy osoitteesta www.lahitapiola.fi/media -> Lehdistötiedotteet

Lisätiedot:

Pekka Antikainen
toimitusjohtaja
LähiTapiola Satakunta
puh. 050 352 2025

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs