Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Korjattu tiedote: Avoautoja katukuvassa viimevuotista enemmän

Trafi

Korjattu tiedote: Avoautoja katukuvassa viimevuotista enemmän

Tiedote.
Julkaistu: 22.07.2014 klo 15:08
Julkaisija: Trafi

Kesäteillä voi bongata viimevuotista enemmän avoautoja niiden liikennekäyttömäärien kasvettua, kertoo Trafi. Suomen teillä liikkuu tämänhetkisen tilastotiedon mukaan 16 212 avoautoa – noin 500 menopeliä viime vuotta enemmän.

Trafin vuoden 2014 tammi-kesäkuun ensirekisteröintitilastojen mukaan moni hankkii avoautonsa käytettynä ulkomailta. Alkuvuonna 2014 käytettyjä avoautoja tuotiin maahan 547 ja uusia ensirekisteröitiin vain 62. Avoautojen ensirekisteröintimäärät ovat laskeneet noin viidelläkymmenellä viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna, mikä johtunee taloudellisesta tilanteesta. Uusia avoautoja hankitaan kuitenkin enemmän kesää kohti siirryttäessä.

Suosituimmat Suomen teillä kulkevat avoautomerkit ovat Mercedes-Benz, BMW, Ford, Peugeot ja Volkswagen. Myös tämän vuoden tammi-kesäkuussa ostettiin eniten Mercedes-Benz -merkkisiä avoautoja. Yleisin avoautojen väri on sekä tämän vuoden uudessa että koko Suomen vanhassa avoautokannassa musta.

Viime vuoteen verrattuna kesäteillä ajelee avoautojen ohella entistä enemmän moottoripyöriä. Niiden määrä on kasvanut jopa yli 2 600 pyörällä. Liikennekäytössä olevien ajoneuvojen määrä on laskenut alkuvuonna 2014 ainoastaan mopojen, sähkömopojen ja kuorma-autojen kohdalla. Selkein notkahdus on tapahtunut mopojen määrissä - niitä liikkuu teillä noin 11 000 viimevuotista vähemmän.

Lisätietoja
asiantuntija Erno Aholammi, p. 029 5345 460, erno.aholammi(at)trafi.fi

Liitetiedostot

Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs