Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kontiotuote Oy toimittaa hirsiosat maailman suurimpaan hirsirakennukseen

Kontiotuote Oy

Kontiotuote Oy toimittaa hirsiosat maailman suurimpaan hirsirakennukseen

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2014 klo 14:56
Julkaisija: Kontiotuote Oy

Pudasjärven uudesta koulukampuksesta tulee tiettävästi maailman suurin hirsirakenteinen rakennuskompleksi. Kontiotuote Oy toimittaa rakennukseen yli 28 km hirttä, josta valtaosa on järeää 275 mm vahvaa lamellihirttä. Pääurakoitsijana projektissa toimii Lemminkäinen Talo Oy, joka on tilannut hirsiosat asennettuina Kontiotuote Oy:ltä. Hirsiasennukset alkavat työmaalla marraskuussa 2014.

Lemminkäinen rakentaa Pudasjärvelle hirsikoulukampuksen elinkaarimallilla. Rakennuksen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi rakennuksen hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat Lemminkäisen vastuulla 25 vuoden palvelujakson ajan.

”Tiivis yhteistyö Kontiotuotteen kanssa hankkeen suunnitteluvaiheen aikana on synnyttänyt sekä rakenneratkaisuja että toimintamalleja, joiden myötä meillä on jatkossa hyvät edellytykset tarjota ja toteuttaa yhdessä myös muita vastaavia kohteita”, aluejohtaja Marko Palonen Lemminkäinen Talo Oy:sta kertoo.

Uuteen koulukampukseen on tulossa tilat 800 oppilaalle. Rakennuskompleksissa on neliöitä 9800 sisältäen koulutilat ala- ja yläasteen sekä lukion oppilaille. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Pekka Lukkaroinen Oy.

”Pudasjärven kaupungin omistamissa 1970- ja 1980-luvuilla rakennetuissa kiinteistöissä on esiintynyt paljon sisäilmaongelmia. Sen sijaan viime vuosina rakennetuista hirsirakenteisista toimistorakennuksista sekä 1200-neliöisestä päiväkodista on saatu käyttäjiltä niin hyvää palautetta, että Pudasjärven kaupunki päätti jatkaa valittua hirsirakentamisen linjaa myös uudessa koulukampuksessa”, toteaa Kontiotuote Oy:n toimitusjohtaja Jalo Poijula.

Kontiotuote Oy on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 56,3 miljoonaa euroa ja vuosittainen tuotanto noin 2000 hirsirakennusta. Vientiä yhtiöllä on ympäri maailmaa yli 20 eri maahan.

 

Lisätietoja:

Jalo Poijula, toimitusjohtaja, Kontiotuote Oy, p. 040 5411 986, jalo.poijula@kontio.fi

Marko Palonen, aluejohtaja, Lemminkäinen Talo Oy, p. 050 583 9472, marko.palonen@lemminkainen.com

Liitetiedostot

Kontiotuote Oy on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Pohjoissuomalaiseen PRT-Forest -konserniin kuuluva Kontiotuote Oy työllistää noin 250 työntekijää. Yrityksen liikevaihto vuonna 2013 oli 56,3 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli noin 19 prosenttia. Kontio-hirsitaloja toimitetaan yhtiön Pudasjärvellä sijaitsevalta tehtaalta vuosittain 20 maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Venäjä, Ranska ja Japani. www.kontio.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs