Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kolmas suomalainen avaruuteen

SMT

Kolmas suomalainen avaruuteen

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2012 klo 15:25
Julkaisija: SMT

Jo kolmas suomalainen avaruusturisti on ostanut Virgin Galacticin avaruusmatkan. Jens Kyllönen on maksanut koko summan kerralla, mikä takaa hänelle pääsyn 500:n ensimmäisen avaruusturistin joukkoon. Lentojen arvellaan alkavan loppuvuodesta 2013. Area on Suomen ainoa Virgin Galacticin avaruuslentojen jälleenmyyjä.
 
Virgin Galacticin avaruusmatkoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 530 kappaletta. Suomalaisia mukana on toistaiseksi kolme. Matkan hinta on 200 000 dollaria (n. 160 000 euroa), jonka voi suorittaa joko kerralla tai 10 prosentin etumaksuna. Kaupallisten matkustajien lisäksi Virgin Galacticin palveluita hyödyntää mm. NASA.
 
- Avaruus on aina kiehtonut minua, sanoo Jens Kyllönen. - Kun siis tuli mahdollisuus päästä kokeilemaan avaruuslentoa ensimmäisten joukossa, tartuin tilaisuuteen.
 
Virgin Galactic jatkaa tällä hetkellä onnistuneita testilentojaan. Viimeksi se testasi menestyksekkäästi avaruusaluksen liukulentoa sekä rakettimoottoreita. Yhtiön omistaja sir Richard Branson ilmoittaa, että yhtiö ei halua asettaa tarkkaa aloitusajankohtaa vaan jatkaa testejä niin kauan, että se voi olla varma lennon toimivuudesta ja turvallisuudesta. Farnboroughin ilmailumessuilla heinäkuussa 2012 hän kuitenkin arvioi, että mikäli testit etenevät ennakoidusti, kaupalliset lennot voisivat alkaa loppuvuodesta 2013. Richard Branson tulee Suomeen 21.9.2012, kun hän on yhtenä pääpuhujana Nordic Business Forum -yrittäjäseminaarissa Jyväskylässä.
 
Noin kahden tunnin pituista avaruuslentoa edeltää kolmen-neljän päivän koulutus avaruuskeskuksessa Spaceport Americassa, joka sijaitsee New Mexicon osavaltiossa. Itse lennolla emoalus nostaa avaruusaluksen 16 kilometrin korkeuteen. Saavutetussa korkeudessa alus irrotetaan emoaluksesta, sen moottorit käynnistetään ja se nousee noin 90 sekunnissa 110-115 kilometrin korkeuteen. Seuraavien minuuttien aikana matkustajat ovat painottomassa tilassa ja voivat kellua aluksen sisällä ihaillen rajattomia avaruusmaisemia. Alus palaa maan vetovoiman ja ainutlaatuisen siipitekniikan avulla takasin maan ilmakehään turvallisesti, ja lopulta laskeutuu kiitoradalle tavallisen lentokoneen tavoin. Alukseen mahtuu kuusi matkustajaa ja kaksi pilottia.
 
Virgin Galacticin matkustaja-avaruusaluksen kehittely aloitettiin Yhdysvalloissa vuosituhannen vaihteessa. Aluksen kehittämisessä on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuden lisäksi myös ympäristöystävällisyyteen; avaruuslennon hiilidioksidipäästöt matkustajaa kohti ovat vähemmän kuin edestakaisen bisnesluokan lennon Lontoosta New Yorkiin.
 
 


Lisätietoja medialle:

Area, viestintäpäällikkö Tuulia Taipale, puhelin 010 818 9641, sähköposti tuulia.taipale@area.fi 
Area, Accredited Space Agent, Operations Manager Susa Kukkonen, puhelin 010 818 9715, sähköposti susa.kukkonen@area.fi 
http://www.area.fi/area/avaruus/demo/
www.youtube.com/virgingalactic
Kuvia ja videoita saatavilla Virgin Galacticin nettisivuilta osoitteessa www.virgingalactic.com  -> Press FTP (vaatii rekisteröitymisen, mutta on kaikille median edustajille avoin)
(Jens Kyllönen ei aio antaa muita lausuntoja eikä toivo median yhteydenottoja aiheesta.)

Matkatoimisto Oy Area on sähköisten matkapalveluiden edelläkävijä ja yksi Suomen johtavista liikematkatoimistoista, jolla on toimistot Helsingissä, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Oulussa. Sähköisten ratkaisujen kehittäminen on tärkeä osa strategiaamme. Arealla on 130 työntekijää ja sen myynti vuonna 2011 oli 126 miljoonaa euroa. Area on osa Finnair-konsernia sekä kansainvälisen matkahallintopalveluita tarjoavan GlobalStar-verkoston edustaja Suomessa. www.area.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs