Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kaunialan Sairaala Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys- ja Avainlippu -merkit

Suomalaisen Työn Liitto

Kaunialan Sairaala Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys- ja Avainlippu -merkit

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2015 klo 15:25
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Suomalaisen Työn Liitto myönsi Kaunialan Sairaalalle Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden osoituksena monipuolisesta, laadukkaasta ja voittoa tavoittelemattomasta ikäihmisten sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisesta. Kauniala sai myös Avainlippu-merkin käyttöoikeuden osoituksena suomalaisesta palvelusta.

Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin ja käyttää voitostaan vähintään puolet toiminnan edelleen kehittämiseen.   

 – Kauniala toimii yleishyödyllisenä yrityksenä, joka pohjaa toimintansa vastuullisuuteen ja ikäihmisten kunnioittamiseen. Myös Avainlippu-merkki viestii Kaunialan yhteiskunnallisista arvoista, sillä Avainlippu korostaa Kaunialan suomalaista palvelua, sanoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

 – Kauniala on tunnettu ennen kaikkea sotavammasairaalahistoriastaan, eikä sen kotimaisuutta ja yhteiskunnallista asemaa ole aiemmin tarvinnut juurikaan miettiä tai kyseenalaistaa, kertoo Kaunialan Sairaala Oy:n toimitusjohtaja Mervi Ahlroth.

Terveys- ja hoivabisneksen kansainvälistymisen myötä Kaunialan Sairaala kokee yhä tärkeämpänä sen, että yrityksen kotimaisuus ja yleishyödyllisyys ovat näkyvästi esillä.

– Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkkien käyttöoikeus kertoo, että olemme läpäisseet ulkopuolisen arvioinnin niiden suhteen, jatkaa Ahlroth. Yhtiön omistus on 100 prosenttisesti kotimainen ja tuotanto tapahtuu lähes kokonaan omin voimin, ainoastaan pieniä osia tukipalveluista on ulkoistettu. Sairaala on voittoa tavoittelematon, eli tuottoja ei jaeta omistajille osinkoina, vaan ne käytetään sairaalan omiin tarpeisiin ja asiakkaiden parhaaksi. 

– Yhteiskunnallinen yritystoiminta on tärkeä liiketoimintamalli, sillä Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset toimivat hyvien arvojen puolesta: nämä yritykset tekevät ja jakavat hyvää. Avainlippu-merkki on puolestaan jo 50 vuotta kertonut suomalaisille, että merkin kantaja työllistää Suomessa. Hienoa, että perinteinen toimija kuten Kaunialan Sairaala haluaa korostaa näitä hyviä arvoja Suomalaisen Työn Liiton merkkien avulla, toteaa Niina Ollikka.

Lisätietoja

Mervi Ahlroth, toimitusjohtaja, Kaunialan Sairaala Oy, p. 050 374 2663, mervi.ahlroth@kauniala.fi

Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, niina.ollikka@avainlippu.fi

Liitetiedostot

Kaunialan Sairaala Oy, aiemmin Kaunialan sotavammasairaala, on toiminut sotainvalidien hoito- ja kuntoutuslaitoksena vuodesta 1946 lähtien. Sotainvalidien veljesliitto ry:n ja Vantaan kaupungin yhteisenä osakeyhtiönä sairaala on toiminut 1.1.2007 alkaen, ja sairaalan toiminta onkin laajentunut käsittämään kaikkien ikäihmisten kuntoutuksen, hoivan, sairaalatasoisen hoidon sekä virkistystoiminnan. Kaunialassa työskentelee liki 300 työntekijää, ja ympärivuorokautisia asiakaspaikkoja on runsaat 200. Sairaalayhtiön liikevaihto on 18,6M € (2014). www.kauniala.fi  

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä ja verkkopalveluita. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2 500 yritys- tai yhteisöjäsentä.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlipun käyttöoikeus on yli 3000 tuotteella, tuoteryhmällä tai palvelulla. www.suomalainentyo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs