Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kasvun johtaminen -opintojaksolla tienattiin tuhansia

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kasvun johtaminen -opintojaksolla tienattiin tuhansia

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2014 klo 09:27
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kauppavalmennus Oy:ltä saatu toimeksianto tuotti säästöä 1590 euroa kokeilussa mukana olleelle kaupalle. Vuositasolla tämä tarkoittaa tuhansia euroja rahassa ja tuhansia kiloja vähentyneenä jätteenä.

Toimeksiannon tarkoituksena oli tutkia ja kokeilla alennushinnoittelun vaikutusta elintarvikkeisiin, joiden viimeinen käyttöpäivä on lähestymässä. Tulokset olivat rohkaisevia.

- Jos tuote päätyy hävikkiin, menetetään koko sisäänostohinta. Jos tuotetta myydään 40% katteella ja siitä annetaan 30% alennus, kauppa saa tuotteesta edelleen katetta. Hävikki on 100% tappiota, kertoo Kaupppavalmennus Oy:n toimitusjohtaja Juha Ketola.

Kasvun johtaminen -opintojakso kuuluu toisen vuoden tradenomi-opiskelijoiden opintoihin. Viime vuoden lopussa alkaneelle opintojaksolle saatiin asiakkaiksi alueen yrittäjiä, joiden kasvua opiskelijat lähtivät pohtimaan eri näkökulmista.

- HAMKissa pyritään opiskelemaan mahdollisimman aidossa ympäristössä ja siksi ulkopuolelta tulevat yritystoimeksiannot ovat meille tärkeitä. Oppiminen on paljon innostavampaa aidoissa tilanteissa, toteaa yrittäjyyden lehtori Vesa Tuomela.

Opintojakson aikana yhteyttä pidettiin suljetussa Facebook-ryhmässä, jossa ulkopuoliset toimeksiantajat, opiskelijat ja opettajat pääsivät joustavasti keskustelemaan työn etenemisestä.

- Facebookin kautta asiat saaatiin kaikille tiedoksi heti, todella hyvä kanava. Oli hienoa nähdä, että viimeiseen hetkeen asti kannattaa saada tavara kaupaksi. Seuraan nykyään kaupan hyllyjä ihan eri näkökulmasta, tradenomiksi opiskeleva Emilia Savola iloitsee.

Kokeilun kohteena ollut kauppa aikoo jatkaa alennushinnoittelua uudella tavalla kokeilun tulosten rohkaisemana.

Lisätietoja:
Vesa Tuomela, lehtori, HAMK, 03 646 2676

Juha Ketola, valmentaja, Kauppavalmennus Oy, 040 574 8769

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs