Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Kasvun eväitä: Innovaatiosetelien haku avautuu 3.10.

Tekes tiedottaa

Kasvun eväitä: Innovaatiosetelien haku avautuu 3.10.

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2016 klo 10:23
Julkaisija: Tekes tiedottaa

Osana hallituksen keväistä yrittäjyyspakettia Tekesin rahoitustuotteisiin tulee kokeiluluonteisesti 5000 euroa + alv arvoinen innovaatioseteli. Asiakkaat voivat hakea innovaatioseteliä 3.10. alkaen.

Seteli on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille. Setelin kohderyhmänä ovat erityisesti pk-yritykset, jotka hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja.

- Setelin käyttöönoton tavoitteena on kannustaa innovaatiotoimintaan lisää yrityksiä, ja toisaalta kehittää innovaatiopalveluiden markkinoita osana hallituksen kasvustrategiaa ja yrittäjyyspakettia, sanoo teollisuusneuvos Antti Valle työ- ja elinkeinoministeriöstä.

- Odotamme innolla uusia yrityksiä Tekesin asiakkaiksi ja ylipäänsä innovaatiotoiminnan piiriin. Innovaatiosetelillä tehtävä projekti voi laukaista käyntiin isompia kehityshankkeita, joiden avulla yritys pääsee kasvun ja kansainvälistymisen uralle, kertoo Tekesin johtaja Reijo Kangas.

Innovaatioseteliä voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalveluiden hankintaan. Palveluntuottajina voivat toimia esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavat yritykset, yliopistot, ammattikorkeakoulut ja tutkimusorganisaatiot. Palveluntuottajiksi halukkaita organisaatioita tai yrityksiä on Tekesille ilmoittautunut jo noin 350 kpl.

Setelin avulla yritys voi hankkia ulkopuolista osaamista ja asiantuntemusta ideaansa tai ongelmaansa liittyen ja tehdä nopeita kokeiluja, demoja ja protoja tai hankkia asiakaspalautetta mm. käyttökokemuksista. Yritys voi myös testata tuote- tai palvelukonseptin kysyntää ja soveltuvuutta tavoiteltuun asiakaskuntaan, sekä kehittää tuotestrategiaansa. Setelillä ei ole toimialapainotusta.

Lisätietoja:

asiantuntija Risto Lustila, risto.lustila(at)tekes.fi, puh. 040 167 9088
asiantuntija Jouni Hynynen, jouni.hynynen(at)tekes.fi, puh 040 766 7705

Viikolla 38 avautuvat innovaatiosetelin nettisivut pk-yritysten rahoitusosiossa.

 

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes palvelee suomalaisen elinkeinoelämän ja tutkimuksen uudistumista. www.tekes.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs