Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Käsi- ja taideteollisuusmessut kokosivat lähes 37 000 kävijää Tampereelle

Tampereen Messut

Käsi- ja taideteollisuusmessut kokosivat lähes 37 000 kävijää Tampereelle

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2014 klo 20:26
Julkaisija: Tampereen Messut

KÄSILLÄ TEKEMINEN JA KOTIMAISUUS OVAT SUURESSA ARVOSSA

Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusmessutapahtuma Suomen Kädentaidot sekä Tampereen Taidemessut kokosivat 36 795 messuvierasta 14.–16.11.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Kävijämäärä on historian toiseksi suurin. Tapahtumakokonaisuudessa nähtiin yhteensä 785 näytteilleasettajaa. Messut nostivat laajasti esille suomalaisia käsityöyrittäjiä ja taidealan osaajia sekä kotimaista kädentaitoa ja korkeatasoista osaamista. Ensi vuonna Suomen Kädentaidot viettävät 20-vuotisjuhlia. Tapahtuma järjestetään 13.–15.11.2015.

Suomen Kädentaidot -messut tarjosivat kävijöille laajasti kotimaisia kädentaidon tuotteita, materiaaleja ja tarvikkeita sekä ideoita, opastusta ja runsaasti ohjelmaa. Suomen Kädentaidoissa oli ennätykselliset 660 käsityöyrittäjää. Lisäksi Suomen Kädentaidot Deli-alueella lähellä tuotettuja herkkuja myi 40 yritystä. Suomen Kädentaidot on vuoden kohokohta sadoille käsityöyrittäjille ja tuhansille alan ammattilaisille, harrastajille ja kädentaidoista kiinnostuneelle suurelle yleisölle.

– Tämä tapahtuma yhdistää ainutlaatuisella tavalla eri kohderyhmiä. Kävijöiden joukossa nähdään niin alan huippuosaajia ja tekijöitä kuin myös niitä, jotka ostavat valmiita tuotteita. Yhdistävänä tekijänä on rakkaus käsitöihin ja kädentaitojen arvostus, mikä näkyy positiivisena ja iloisena tunnelmana. Taloudellisesti haastavista ajoista johtuen ihmisillä ei välttämättä ole tällä hetkellä mahdollisuuksia kuluttaa yhtä paljon rahaa kuin parempina aikoina, mutta toisaalta taas halutaan selvästi panostaa laatuun ja kotimaisuuteen. Nämä messut ovat kuitenkin monen kävijän mielestä ostosparatiisi, johon on mahdollisuus tulla vain kolmena päivänä vuodessa, ja siksi tapahtuma on niin odotettu. Täällä on myös paljon uniikkeja tuotteita ja osalle yrittäjistä nämä messut ovat yhä edelleen vuoden tärkein tai jopa ainoa myyntipaikka, sanoo kuluttajamessujen tuoteryhmäpäällikkö Mervi Oksanen Tampereen Messut Oy:stä.

Suomen Aktiivitieto Oy:n messuilla tekemän kävijätutkimuksen mukaan 98 prosenttia kävijöistä koki Suomen Kädentaidot -messujen vastanneen odotuksia. Tampereen Taidemessujen osalta kävijätyytyväisyys oli 86 prosenttia. Kokonaiskävijämäärä 36 795 on historian toiseksi suurin. Ennätysvuosi oli 2011, jolloin tapahtumaan tutustui 36 906 messuvierasta.

Käsi- ja taideteollisuusalan osaajia palkittiin messuilla - Taito-Finlandia Lapuan Kankureille

Messuilla palkittiin käsi- ja taideteollisuusalan osaajia. Taito-Finlandia 2014 -palkinnon sai Lapuan Kankurit Lapualta. Tunnustuksen saajan valitsivat suunnittelijat Johan Olin ja Aamu Song. Vuoden Artesaani 2014 on inarilainen Katja Lettinen Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta. Suomen Kädentaidot Uutuustuotteeksi 2014 valittiin Nauhapirta, jonka on suunnitellut ja valmistanut käsityöyrittäjä Åsa Broo Pännäisistä. Katso palkittujen videohaastattelut.

Suomen Kädentaidot täyttävät ensi vuonna jo 20 vuotta

Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry järjestivät Suomen Kädentaidot -messut 19. kerran. Tapahtuma on kasvattanut kokoaan vuosi vuodelta ja on tänä päivänä Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusmessutapahtuma. Ensi vuonna vietetään Suomen Kädentaidot -messujen 20-vuotisjuhlia. Tapahtuma toteutetaan 13.–15.11.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tampereen Taidemessut toivat taiteen lähelle yleisöä

Neljännet Tampereen Taidemessut toteutettiin ensimmäistä kertaa samanaikaisesti Suomen Kädentaidot -messujen kanssa. Taidemessuilla oli 85 näytteilleasettajaa. Rento taidehankintojen ja -harrastamisen tapahtuma esitteli pääosin kuvataidetta, valokuvataidetta ja veistoksia. Tampereen Taidemessujen lämmin ja välitön tunnelma tarjosi taiteen tekijöille ja ystäville hyvät puitteet tutustua sekä verkostoitua. Messuilla vieraili runsaasti taiteesta kiinnostuneita kävijöitä, jotka tekivät myös taidehankintoja. Lisäksi taiteilija- ja asiantuntijahaastattelut keräsivät kiitosta ja toivat paikan päälle taiteesta kiinnostuneita kuulijoita.

KUVAT, VIDEOT, MEDIAMATERIAALIT:
Mediamateriaaleja, esiintyjien, näytteilleasettajien ja kävijöiden videohaastatteluja sekä kuvia messuilta löytyy tapahtuman mediasivuilta: www.kadentaidot.fi (Medialle).


LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi, www.tampereentaidemessut.fi

Facebook: facebook.com/kadentaidot / facebook.com/tampereentaidemessut
Instagram: @SuomenKadentaidot, #Kädentaidot / @TampereenMessut, #Taidemessut
Twitter: @TampereenMessut, #Kädentaidot, #Taidemessut

Tampereen Messut, www.tampereenmessut.fi

Mervi Oksanen, tuoteryhmäpäällikkö, p. 0400 760 877,
mervi.oksanen(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs