Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Joensuun kaupunki ja Elisa löysivät kuntapalvelujen asiointimalleista tehostettavaa

Elisa Oyj

Joensuun kaupunki ja Elisa löysivät kuntapalvelujen asiointimalleista tehostettavaa

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2013 klo 11:14
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa Oyj, lehdistötiedote 30.5.2013

Elisa tutki teknologian mahdollistamia hyötyjä kuntien palvelumalleissa. Selvitys osoittaa, että teknologia on merkittävä mahdollistaja uusien palvelumallien käyttöönotossa, mutta palvelumallien onnistuminen vaatii palveluprosessin kokonaisvaltaista tarkastelua. Joensuussa merkittävimmät uudistustarpeet ovat asioinnin mahdollistamisessa haja-asutusalueilla, liikkuvan henkilöstön työvälineiden uudistamisessa sekä sähköisten palvelujen laajentamisessa muuallekin kuin terveydenhuoltoon. Selvityksessä korostui myös tarve henkilöstöresurssien aiempaa tehokkaammalle ohjaukselle ja käytölle.

Joensuun kaupungin kanssa tehdyn selvitystyön tuloksena löydettiin kymmenen kehityskohdetta pääosin etäasiointiin, sähköisiin palveluihin, mobiilipäätelaitteisiin ja järjestelmiin sekä asiointirutiineihin liittyen. Suurin potentiaali myös Joensuussa on asiakaspalveluun liittyvien prosessien uudistuksissa, jotka Elisan aiemmin teettämän tutkimuksen mukaan ovat myös kuntalaisten toiveena.

- Joensuun kuntauudistusten myötä keskeisin tehostamispotentiaali liittyy etäasiointiin ja asiakaskäynteihin erityisesti haja-asutusalueilla. Esimerkiksi kotihoidossa henkilöstön mobiilipäätelaitteilla, sähkölukoilla ja videopohjaisilla palveluilla voidaan merkittävästi lisätä hoitohenkilökunnan asiakasaikaa nykyiseen verrattuna. Tarvittaessa lääkärikonsultaatio järjestyy käden käänteessa, Jarno Huurinainen Elisalta toteaa.

- Toiminnan tehostaminen edellyttää paitsi uudenlaisia ratkaisuja ja työkaluja, myös uudenlaista ajattelutapaa ja toiminnan kehittämistä kokonaisuutena yli toimialarajojen. Näin vältetään samalla päällekkäinen työ ja ratkaisut eri yksiköissä. Merkittävin potentiaali on sosiaali- ja terveystoimen alueella, Huurinainen jatkaa.

 

Joensuu on jo lähtenyt uudistamaan toimintaansa ja on yksi kuntasektorin edelläkävijöistä muun muassa sähköisten palveluiden järjestämisessä.

 

- Olemme kehittäneet sähköisiä palveluja erityisesti sosiaali- ja tarveydenhuollossa. Joensuussa käyttöönotetun Medinet-palvelun kautta voi jo nyt hoitaa omaan terveydenhoitoon liittyvät rutiiniasiat ilman jonotusta 24/7. Tarvittaessa ajanvaraus terveyskeskukseen onnistuu ajasta ja paikasta riippumatta, kertoo Kari Karjalainen.

 

Nyt tehtävät kuntakohtaiset kartoitukset ovat jatkoa Elisan viime syksynä Taloustutkimuksella teettämälle, kuntalaisten asiointia kartoittaneelle tutkimukselle. Tavoitteena on selvittää konkreettiset uudistustarpeet ja priorisoida kehityskohteet kuntakohtaisesti valittujen kuntien kanssa. Ensimmäisenä tutkimuskohteena olleen kaupungin Vantaan selvityksestä vastasi Suomen PwC. Selvitys tehtiin tapaustutkimuksena, johon haastateltiin kunnan keskeisiä työntekijöitä ja tehtiin haastatteluita täydentävä sähköinen kysely. PwC:n kehittämän mallin avulla Elisa jatkoi selvitystyötä Joensuussa.

Lisätiedot:
Elisa, Jarno Huurinainen, asiakkuusjohtaja, Asiakasvuorovaikutuksen ratkaisut-liiketoimintayksikkö, Elisa Yritysasiakkaat, 050 3445232, etunimi.sukunimi@elisa.fi
Joensuun kaupunki, Kari Karjalainen, kaupunginjohtaja, 0400827357, etunimi.sukunimi@jns.fi

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

PwC auttaa yrityksiä kasvamaan, toimimaan tehokkaasti ja raportoimaan luotettavasti. Apunasi on Suomessa yli 750 asiantuntijaa ympäri maan. Olemme sitoutuneita tuottamaan laadukasta palvelua liikkeenjohdon konsultoinnin, yritysjärjestelyiden, veroneuvonnan, tilintarkastuksen ja muun varmennuksen alueilla. Tavoitteenamme on luoda kestävää menestystä. Ota yhteyttä tai lue lisää: www.pwc.fi. Lähes 160 maassa toimivasta PwC-ketjusta löydät tietoa osoitteesta www.pwc.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs