Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » JCI:n puheenjohtaja Chiara Milani: Vastuu kuuluu kaikille

Suomen Nuorkauppakamarit ry

JCI:n puheenjohtaja Chiara Milani: Vastuu kuuluu kaikille

Tiedote.
Julkaistu: 09.08.2013 klo 14:32
Julkaisija: Suomen Nuorkauppakamarit ry

Suomessa tällä viikolla vieraillut JCI:n eli nuorkauppakamarin maailmanjärjestön, puheenjohtaja kaipaa jokaiselta yhteiskunnan jäseneltä sosiaalista vastuuta.

Yksi keskeisimmistä syistä niin maailmantalouden kriisiin kuin yhteiskunnasta syrjäytymiseenkin on Chiara Milanin mukaan vastuullisuuden puute. Ilmiön taustalla hän näkee esimerkiksi pitkään jatkuneen yksipuolisen oikeuksien korostamisen.

– Ihmisillä on oltava oikeuksia, mutta niiden rinnalla vastuullisuus on ikään kuin unohtunut.

Vastuu näkyy esimerkiksi valmiutena uhrauksiin silloin, kun tilanne sitä vaatii riippumatta omasta roolista yhteiskunnassa.

– Kun yksilöt ottavat vastuuta, se heijastuu koko yhteiskuntaan. Emme voi parantaa vallitsevaa tilannetta, jollemme aloita itsestämme, Chiara pohtii.

Merkityksellisyys tekemisen mittana

Vierailunsa aikana Chiara tutustui mm. syrjäytymisvaarassa olevia nuoria tukevan Tukikummit-säätiön toimintaan.

– Nuorten syrjäytyminen on todellinen ongelma myös muualla Euroopassa. Parhaiten tuemme nuoria opettamalla vastuunkantoa ja kertomalla, miten omat elämäntavat ja valinnat vaikuttavat yhteiskuntaan.

 Suomessa 75 paikallista nuorkauppakamariyhdistystä tarjoavat väylän ottaa vastuuta ja tehdä konkreettisia tekoja paremman yhteiskunnan puolesta.

- Kehittämällä itseämme kehitämme yhteiskuntaa, kiteyttää Chiara ja kutsuu aktiivisia nuoria liittymään nuorkauppakamaritoimintaan.

Italialainen Chiara Milani johtaa kansainvälistä nuorkauppakamari -järjestöä ensimmäisenä eurooppalaisena naisena.

– Tämä on sekä suuri etuoikeus että velvollisuus. Roolissani edustan nuorkauppakamarin jäseniä kautta maailman, mutta syntyperäni puolesta ja tänä taloudellisesti herkkänä aikana myös omaa maanosaani. Esimerkilläni toivon lisäksi rohkaisevani naisia tähtäämään korkealle.

 

Kuvaaja: Lotta Hanski

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n puheenjohtaja Henna Väätäinen, JCI:n puheenjohtaja Chiara Milani ja Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen tapasivat keskiviikkona.

Lisätiedot:

Henna Väätäinen

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n puheenjohtaja

henna.vaatainen@jci.fi , 044 510 6465

 

Liitetiedostot

Suomen Nuorkauppakamarit ry on kansainvälinen jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto, joka vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnassa. Kehitämme yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. www.jci.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs