Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Inarin kalanviljelylaitoksen laajennusosa valmistui

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Inarin kalanviljelylaitoksen laajennusosa valmistui

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2011 klo 09:17
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen Inarin kalanviljelylaitoksen laajennusosa vihitään käyttöön tänään. Laitoksen päätehtävänä on alueellisten arvokalakantojen säilytys ja säännöstellyn Inarijärven istutusvelvoitteen hoito ja tarkkailu. Laajennuksen myötä kaikki Inarin alueen viljely- ja istutustoiminnat hoidetaan Inarin kalanviljelylaitokselta. Tilojen lisäksi myös viljelyteknologiaa on uudistettu entistä ympäristöystävällisemmäksi.

 –Tehty uudistus turvaa RKTL:n kalataloustoiminnan Inarissa tarkoituksenmukaisissa tiloissa pitkälle tulevaisuuteen, toteaa ylijohtaja Eero Helle.

 Laitoksen rakennutti ja sen omistaa Inarin kunta. RKTL on vuokrannut laitoksen käyttöönsä 20 vuoden vuokrasopimuksella. Hankkeen kolmantena osapuolena on Lapin ELY-keskus, joka on vastannut maa- ja vesirakennustöiden sekä laitoksen prosessitekniikkaan liittyvien töiden suunnittelussa ja toteuttamisessa. Valtion kalatalousvelvoitteen hallinta siirtyi maa- ja metsätalousministeriöltä Lapin ELY-keskukselle vuonna 2009.

 –Yhteishanke valtion viranomaisten maa- ja metsätalousministeriön, Lapin ELY-keskuksen ja RKTL:n kanssa, Inarin kunnan näkökulmasta, on sujunut luottamuksen ja tulevaisuuteen katsomisen ilmapiirissä. Inarilaisille tärkeän Inarijärven kalaston turvaava hoito ja ympäristön hoitoa parantava yhteishanke käy esimerkkinä julkisen sektorin yhteistyöstä myös jatkoa ajatellen uusissa rakennemuutoksissa, toteaa kunnanjohtaja Reijo Timperi.

Laajennuksen kokonaiskustannukset olivat noin 4,8 miljoonaa euroa, joista merkittävän osan rahoitti maa- ja metsätalousministeriö. Inarin kunnan kalatalouden kehittämisrahaston varoja käytettiin hankkeeseen lähes kaksi miljoonaa euroa. Rakennusinvestointiin sisältyy muun muassa uuden viljelyhallin, hautomotilojen ja uuden purkuputken rakentaminen sekä viljelyveden lämmitystekniikan ja varavoiman rakentaminen ja käytetyn prosessiveden puhdistustekniikan parantaminen. Laajennuksen jälkeen tuotantotiloja Inarin laitoksella on noin 5 400 m2 joissa allaspinta-alaa on noin 2 600 m2. Tuotantotilojen lisäksi käytettävissä on toimisto-, varasto- ja muita tukitiloja.

Hankkeen pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy ja pääurakoitsijana Skanska Talonrakennus Oy. Parhaimmillaan hanke työllisti rakennusvaiheessa 15 - 20 henkilöä.

Lisätietoja antavat
Inarin kunta / Tauno Vesterinen puh. 040 845 3197,
RKTL / Juha Iivari puh. 0400 132 807 ja Timo Rauhala 0400 693 825.

   

 

 

 

Liitetiedostot

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on 300 hengen tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs