Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Ideoi kasvua! -verkkokeskustelu tuotti yli 4 500 kasvuideaa

Ideoi kasvua! -verkkokeskustelu tuotti yli 4 500 kasvuideaa

Julkaistu: 23.04.2010 klo 10:08
Julkaisija: Valtioneuvosto

Kasvuhankkeen järjestämä verkkokeskustelu tuotti yli 4 500 ideaa talouskasvuun. Maaliskuun lopulla päättyneeseen keskusteluun osallistui puolessatoista kuukaudessa lähes 2 000 henkilöä. Kävijöitä Ideoi kasvua! -sivustolla oli lähes 2 800.

Kasvuhankkeen järjestämä verkkokeskustelu tuotti yli 4 500 ideaa talouskasvuun. Maaliskuun lopulla päättyneeseen keskusteluun osallistui puolessatoista kuukaudessa lähes 2 000 henkilöä. Kävijöitä Ideoi kasvua! -sivustolla oli lähes 2 800.

Yhteenvetoraportti keskustelusta julkistettiin perjantaina 23. huhtikuuta hankkeen verkkosivuilla osoitteessa www.vnk.fi/kasvuhanke. Keskustelussa nousi esiin teemoja laidasta laitaan. Kärjessä olivat palvelut, koulutus ja tutkimus, yritystoiminta, työllisyys ja työhyvinvointi sekä verotus. Keskeisesti esillä olivat myös innovointi ja ideointi sekä ilmasto- ja ympäristöasiat.

Pääministeri Matti Vanhanen käynnisti keväällä 2009 talouskasvun edellytysten vahvistamista selvittävän Kasvuhankkeen. Ministeri Antti Tanskasen johdolla toimiva työryhmä etsii keinoja nopeuttaa tuottavuuden kasvua Suomessa 2010-luvulla. Työryhmä luovutti väliraporttinsa helmikuussa pääministeri Matti Vanhaselle. Samassa yhteydessä työryhmä kutsui kansalaiset mukaan verkkokeskusteluun ideoimaan ja arvioimaan keinoja, joilla maahamme luodaan kestävää kasvua.

Kasvutyöryhmässä käydään parhaillaan läpi kansalaisilta saatuja ideoita. Tuloksia hyödynnetään elokuussa annettavassa kasvutyöryhmän loppuraportissa, jossa julkistetaan konkreettisia politiikkasuosituksia. Verkkohaastattelun toteutti Fountain Park Oy.

Keskustelussa olivat väestöllisesti yliedustettuina erityisesti miehet ja pääkaupunkiseudulla asuvat. Keskusteluun osallistuneista joka neljäs oli töissä julkisella sektorilla, joka neljäs yksityisellä sektorilla, joka kuudes oli yrittäjä, melkein joka kuudes oli opiskelija tai koululainen ja joka 13. oli eläkeläinen. Seitsemän kymmenestä keskustelijasta oli miehiä, ja puolet asui pääkaupunkiseudulla. Joka viides oli iältään 20–29-vuotias ja kolme viidestä 30–59-vuotiaita.

 

Lisätietoja: pääsihteeri Ville Kaitila, valtioneuvoston kanslia, p. 09 1602 2354 ja viestintäpäällikkö Päivi Paasikoski, valtioneuvoston viestintäyksikkö, p. 09 1602 2082 tai 040 547 6279

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs