Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » HUONETERMOSTAATTI SIEPPAA WEB-YHTEYDEN JA SÄÄSTÄÄ

IoLiving

HUONETERMOSTAATTI SIEPPAA WEB-YHTEYDEN JA SÄÄSTÄÄ

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2014 klo 08:00
Julkaisija: IoLiving


Ceruus Oy kehittää uusia mobiileja Internetpalveluja kodin jokapäiväisten asioiden helpottamiseen. Syksyllä 2014 markkinoille tulevan palvelun nimi on Internet of Living (”Elämisen Internet”) ja ensimmäinen sovellus mahdollistaa web-pohjaisen lämpötilan ohjauksen ja energiankulutuksen optimoinnin. Ceruus:n keksinnön ansiosta kodin esineeseen sijoitettu pieni laite, IoT Catcher®, luo tietoturvallisen web-yhteyden älypuhelimesi kautta, kun olet laitteen läheisyydessä.

Palvelun avulla ratkaistaan merkittävä haaste sähköenergian jakelussa ja käytössä. Kotitaloudessa voidaan ohjata huonekohtaista lämmitystä siten, että sähkölämmitteisessä talossa säästetään energiaa 15-25 %. Mikäli asiakkaalla on  ns. spot-sopimus energialaitoksen kanssa, on säästö energiakustannuksissa selvästi suurempi, koska palvelu ohjaa automaattisesti välttämään lämmitystä niiden tuntien aikaan, jolloin energian hinta on korkeimmillaan. Helppokäyttöisen käyttöliittymän avulla voidaan ohjata koko talon lämmitystä.  

Palveluun kuuluu energiankulutuksen mittaus, jonka avulla asiakas oppii ymmärtämään mistä energialasku koostuu: kuinka paljon pyykinpesukone, ilmalämpöpumppu, lattialämmitys, lämminvesivaraaja jne. vievät energiaa.

Myös energialaitos pystyy tehostamaan toimintaansa tarjoamalla Ceruus:n palvelun asiakkailleen. Sähkölämmitteiset kotitaloudet ovat merkittävä potentiaali sähköverkon kuormitushuippujen tasaamiseen. Ceruus:n palvelun avulla sähkölaitos voi esimerkiksi kytkeä hetkellisesti asiakkaan luvalla lämmityksen pois päältä sovituista huoneista. Energialaitos voi myös aktiivisesti opastaa asiakkaitaan päivittäisessä energiankäytössä palveluun kuuluvan mikroviestintäpalvelun avulla. 

Ceruus tuo markkinoille myös kätevän Internet-pohjaisen lämpö- ja kosteusmittarin, joka voidaan sijoittaa huomaamattomasti kodissa eri paikkoihin ja jonka avulla voidaan seurata huoneilman lämpötilaa ja kosteutta.

Perheessä on tyypillisesti useita älypuhelimia tai tabletteja. Ceruus:n ratkaisussa ei tarvita erillisiä langattomia tukiasemia, vaan yhteys termostaattiin, lämpömittariin tai energiankulutusmittariin tehdään suoraan mobiililaitteella. Siksi palveluiden ja niihin liittyvien laitteiden hinta on oleellisesti pienempi perinteisiin langattomiin ratkaisuihin verrattuna. 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Matti Verkasalo
matti.verkasalo@ceruus.com 
+358 40 8215546
Palvelu:
www.ioliving.com, yritys: www.ceruus.com.

 

Liitetiedostot


Ceruus Oy on yksityinen mobiileihin Internetsovelluksiin keskittynyt yritys, joka on tehnyt ensimmäisen onnistuneen osakeannin. Myös Ely-keskus ja Tekes tukevat tuotekehitystä. Hanke kuuluu Tekesin koordinoimaan ”Fiksu Kaupunki 2013-2017” ohjelmaan. Yritys sijaitsee Oulussa ja työllistää tällä hetkellä 9 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs