Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Hiihtoliiton talouden suunta on kääntynyt positiiviseksi

Hiihtoliitto

Hiihtoliiton talouden suunta on kääntynyt positiiviseksi

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2015 klo 14:54
Julkaisija: Hiihtoliitto

Suomen Hiihtoliiton taloustilanne on kääntynyt positiiviseksi. Viimeisten kahden vuoden aikana tulos on ollut hyvä ja Hiihtoliittoon palanneiden lajiyhdistysten velkoja on lyhennetty kyseisten vuosien aikana noin 250 000 eurolla.

Kotimaisten maailmancupkilpailujen Hiihtoliitolle jäävää ylijäämää on pystytty jakamaan pohjoismaisten lajien urheilutoimintaan 360 000 euroa päättyneellä tilikaudella. Hiihtoliiton kokonaisbudjetti on 8 miljoonaa euroa.

Hiihtoliitto on viimeisten parin vuoden aikana tehnyt useita toimenpiteitä taloustilanteen kääntämiseksi. Hiihtoliiton talouteen ovat merkittävästi vaikuttaneet kotimaan maailmancupkilpailujen onnistuminen sekä maastohiihdon hyvin kehittyvä kumppanitilanne.

”Parantunut tuloskehitys on osoitus Hiihtoliiton muutosprosessin etenemisestä. Se on seurausta tuotteistuksesta, onnistuneesta kumppanihankinnasta ja tarkemmasta kuluseurannasta”, Hiihtoliiton puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori kertoo.

Positiivisen tuloksen seuraukset näkyvät suoraan Hiihtoliiton lajien kehityksessä ja itse urheilutoiminnoissa.

”Positiivisen tuloksen kautta on pystytty allokoimaan talousresursseja tärkeimmän asian eli urheilun kehittämiseen maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä varmistaaksemme parhaan mahdollisen tuloksen omissa MM-kisoissamme 2017. Myös kuluvan tilikauden 2015–2016 talousnäkymä tiukasta markkinatilanteesta huolimatta näyttää positiiviselta”, lopettaa Vuori.

Hiihtoliiton johtokuntaan varajäsenet

Hiihtoliitto on myös aloittanut uuden strategian mukaisten toimenpiteiden jalkauttamisen sekä uusien sääntöjen käytäntöön viemisen. Jyväskylässä lauantaina 24.10. pidetyssä Hiihtoliiton liittovaltuuston kokouksessa valittiin varajäsenet nykyisille johtokunnan jäsenille.

Varajäsenet ovat lajiryhmäkohtaisia. Maastohiihdon edustajana johtokunnan varajäseneksi valittiin Satu Kalajainen, mäkihyppy-yhdistetyn edustajana Lauri Kettunen sekä alppi-freestylen edustajana Jari Lehtinen.

www.hiihtoliitto.fi

 

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuori, Suomen Hiihtoliitto, 050 598 7064 
Toiminnanjohtaja Mika Kulmala, Suomen Hiihtoliitto, 040 576 1001, mika.kulmala@hiihtoliitto.fi


Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs