Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » HelsinkiMissio laajentuu palvelemaan ruotsinkielisiä yksinäisiä

HelsinkiMissio

HelsinkiMissio laajentuu palvelemaan ruotsinkielisiä yksinäisiä

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2011 klo 09:34
Julkaisija: HelsinkiMissio

Sosiaalialan järjestö HelsinkiMissio kasvaa syksystä 2011 eteenpäin auttamaan myös yksinäisiä ruotsinkielisiä senioreita. Ruotsinkielistä toimintaa vetämään on kutsuttu viimeksi Naisten Pankissa vaikuttanut Liisa Melin.

- Yksinäisyys on suomenruotsalaiselle seniorille harvinaisempi vieras kuin suomenkieliselle, toteaa HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen. - Suomenruotsalainen kulttuuri rakentuu suomalaista kulttuuria vahvemmin yhteisöllisyyteen. Yksin jääminen on ruotsalaiselle seniorille usein ongelmana järkyttävän suuri.

HelsinkiMissio kokoaa järjestöönsä syksystä eteenpäin ruotsinkielisiä vapaaehtoistoimijoita. Tarkoituksena on heidän avullaan tarjota jo suomenkielisille senioreille vakiintuneita toimintamalleja: tukihenkilötoimintaa, puhelinpäivystystä, virikeryhmiä sekä keikkamuotoista apua arkeen. Tavoitteena on myös vapaaehtoistoiminnan koulutuksen, koordinoinnin ja kehittämisen mahdollistavan rahoituksen kasvattaminen ruotsinkielisiltä tahoilta.

Ruotsinkielisten senioreiden määrä kasvaa vuoteen 2030

- Ruotsinkielisten yli 75-vuotiaiden määrän ennustetaan kasvavan vuoteen 2030 asti. Helsingissä näistä enemmistö on yksinasuvia, kertoo tuore projektipäällikkö Liisa Melin.     - Ruotsinkielisten keskuudessa iäkkäiden osuus on suurempi kuin iäkkäiden osuus koko maamme väestössä. Helsingissä yli 60-vuotiaita ruotsinkielisiä oli vuodenvaihteessa 10 570.

- HelsinkiMission asiakkaissa on jo huomattava määrä ruotsalaisia senioreita, joita emme ole pystyneet palvelemaan ruotsiksi. Meille on sydämen asia pystyä tarjoamaan aikaa, myötätuntoa ja seuraa yksinäisille ruotsinkielisille heidän omalla äidinkielellään, Melin jatkaa.

Melin on toiminut muun muassa politiikan, kuntasektorin ja seurakuntapalveluiden parissa Helsingissä ja Tukholmassa. Viimeksi Melin toimi Kirkon Ulkomaanavussa Naisten Pankissa yhteyspäällikkönä.

Tähän asti HelsinkiMissio on auttanut ruotsinkielisiä Krisjouren för ungan kautta.

Uusin rekrytoinnein yksinäisyyttä vastaan

HelsinkiMissio on viimeisen vuoden aikana vahvistanut rivejään taistellakseen yhä vahvemmalla ammatti- ja vapaaehtoistoiminnalla kaupunkilaisten yksinäisyyttä vastaan. Yritykseen on talvella rekrytoitu kansalaistoiminnan johtajaksi vapaaehtoistoiminnasta pian väittelevä Henrietta Grönlund sekä viestintäpäälliköksi Helena Hulkko. Hulkko on muun muassa vastannut Kotimaa-yhtiöiden markkinoinnista, toiminut mainostoimistossa sekä viestintäkonsulttina. Tuorein rekrytointi, markkinointisuunnittelija Jaana Kiuru, on työskennellyt Kotimaa-yhtiöiden markkinoinnissa,mainosalalla sekä kulttuurituottajana. Helsingin Sanomien brändistä vastannut Sari Vapaavuori siirtyi järjestöön 2009 ja on nimitetty järjestön apulaistoiminnanjohtajaksi. (kuva www.helsinkimissio.fi/ajankohtaista)

Lisätietoja: Liisa Melin, puh: 045-891 2502, liisa.melin@helsinkimissio.fi

Sosiaalialan järjestö HelsinkiMissio haastaa suomalaiset taistelemaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Se toimii ammattiosaajien ja vapaaehtoisten voimin seniorityön, nuorten kriisityön ja erityisryhmien parissa. Järjestössä on 79 työntekijää ja yli 600 aktiivista vapaaehtoisauttajaa.

 

 

 

Liitetiedostot

Sosiaalialan järjestö HelsinkiMissio haastaa suomalaiset taistelemaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Se toimii ammattiosaajien ja vapaaehtoisten voimin seniorityön, nuorten kriisityön ja erityisryhmien parissa. Järjestössä on 79 työntekijää ja yli 600 aktiivista vapaaehtoisauttajaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs