Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Helppoa ja huoletonta asuntosijoittamista YIT:n malliin

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Helppoa ja huoletonta asuntosijoittamista YIT:n malliin

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2013 klo 06:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

YIT:llä on tarjolla vaihtoehtoja, joiden avulla voi ryhtyä asuntosijoittajaksi maltillisella panoksella, jo alle 50 000 eurolla. Huolettomuutta tarjoaa yhteistyömalli, joka takaa varman vuokratuoton joka kuukausi.

Asuntosijoittamiseen liittyy aina epävarmuutta, huolia ja riskiä olipa kyseessä kokenut sijoittaja tai ensimmäisen sijoitusasunnon hankintaa harkitseva henkilö. – Asuntosijoittaminen vaatii aina työtä ja hallinnointia: mistä löytää hyvä ja luotettava vuokralainen, jos vuokralainen vaihtuu, syntyykö asuntoon tyhjäkäyttöä. Toisaalta asuntosijoittaminen on tässä markkinatilanteessa erittäin varteenotettava vaihtoehto. Se on turvallinen ja suomalaisille tuttu tapa kasvattaa varallisuutta, jonka etuja ovat tasainen tuotto, asunnon arvonnousu tai vaikkapa pesämuna jälkipolville, kehityspäällikkö Leo Nilsson perustelee.

Uusi asunto on takuuvarma kohde
Nilsson kertoo, että Tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan uudiskohteet ovat tuottaneet historiallisesti paremmin vanhoihin kohteisiin verrattuna. – Vanhaan asuntoon liittyy riskejä: mikä on kiinteistön kunto, onko tulossa putkiremontteja. Vanhaan asuntoon verrattuna uudisasunto onkin helpompi ja riskittömämpi investointikohde, sillä talot on rakennettu nykynormien ja laatustandardien mukaisesti. Nykyvaatimukset takaavat alhaisen energiankulutuksen ja matalammat hoitokustannukset, jolloin sijoituksen tuotto nousee.

Sijoittajaystävällinen maksuaikataulu 
Plussaa ovat myös YIT:n tarjoamat rahoitusvaihtoehdot. – Vahvuutemme ovat joustavat ehdot eli maksuaika ja yhtiölaina. YIT:n maksuehtojen ideana on se, että jos ostaa nyt rakenteilla olevan asunnon, maksaa kaupanteon yhteydessä 15 prosenttia asunnon velattomasta hinnasta ja loput huoneiston valmistuttua. Näin ostaja saa haluamansa asunnon, ja hyötyy mahdollisesta rakentamisen aikaisesta arvonnoususta, mutta joutuu sitomaan pääomaa vasta asunnon valmistuttua, jolloin se alkaa tuottaa, Nilsson selvittää.

Asuntosijoittajaksi jo muutamalla kymppitonnilla
Yhtiölaina on valmiiksi neuvoteltu laina, mikä tarkoittaa, että ostajan tarvitsee sitoa vähemmän omaa pääomaa asunnon hankintaan. – Meillä on useita kohteita joihin pääsee kiinni maksamalla alle 50 000 euron myyntihinnan. Loput voi rahoittaa valmiiksi neuvotellulla yhtiölainalla, johon ei tarvita erillistä vakuutta, Nilsson kertoo. – Tämä on toimiva malli tehdä suora sijoitus asuntoihin. Samalla omistaja välttyy epäsuorien sijoitusten, kuten rahastojen, hallinnointi- ja kaupankäyntikuluilta, parantaen sijoituksensa tuottoa.

Kumppani asunnon vuokraamiseen
Oman lisämausteensa tuo myös yhteistyökumppani Forenomin kanssa kehitetyt mallit, jotka helpottavat asunnon vuokraamista oleellisesti. Asunnon omistaja voi solmia YIT Kotiin Forenomin kanssa vuokrasopimuksen, jonka jälkeen Forenom edelleenvuokraa huoneiston loppukäyttäjälle. Tässä Takuutuotto –mallissa omistajalle ropsahtaa joka kuukausi tilille vuokra ilman henkilökohtaista riskiä tai vaivannäköä. Takuutuoton avulla omistaja tietää heti asunnon ostettuaan, millaista vuokraa hän tulee saamaan.

Omistajalla on mahdollisuus päästä paremmalle tuotolle Majoitustuotto –mallilla, jossa asunnon omistaja jakaa riskin asunnon käyttöasteesta Forenomin kanssa. Forenom voi myös välittää asunnon perinteisellä vuokranvälityksellä.
– Uudet asunnot ovat Forenomin kannalta houkuttelevia, koska niiden laatutaso sekä useasti keskeinen sijainti houkuttelevat lyhyt- ja pidempiaikaisia asiakkaita. Siksi olemme tyytyväisiä yhteistyöstämme YIT:n kanssa, toteaa Majoituspalvelu Forenom Oy:n toimitusjohtaja Johannes Kangas.

– Valmis vuokrasopimus ja ammattitaitoinen kumppani luovat turvaa, selkänojaa ja vakautta sijoitusasunnon omistajalle.  Ja kun vuokratuotto on tasaista ja taattua, voi vuosien kuluttua antaa vaikkapa omalle lapselle avaimet lähes velattomaan asuntoon, Nilsson toteaa.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/173BqD6

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs