Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Helen Sähköverkko Oy ja Emtele Oy jatkavat yhteistyössä Helsingin sähkönjakelun parantamista

Emtele Oy

Helen Sähköverkko Oy ja Emtele Oy jatkavat yhteistyössä Helsingin sähkönjakelun parantamista

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2016 klo 07:45
Julkaisija: Emtele Oy

Emtele Oy ja Helen Sähköverkko Oy solmivat vuonna 2014 muuntamoautomaatioon liittyvän pitkäaikaisen elinkaaripalvelusopimuksen ”avaimet käteen” –periaatteella kattaen kaukokäyttö- ja mittaustoiminnallisuuden asentamisen ja ylläpidon 200:lle muuntamolle. Hyvin sujunut yhteistyö ja Helen Sähköverkon toimituksesta saamat hyödyt sekä saavutettu korkea palvelutaso johtivat 150  muuntamon sopimusoption käyttämiseen. Helen Sähköverkon Emtele Oy:ltä hankkima kokonaispalvelu sisältää muuntamokohteiden kaukokäyttöiset erotinohjaukset sekä tilatietojen, mittausten ja hälytysten välittämisen eri järjestelmiin. Tähän kokonaispalveluun tarvittavat laitteet sisältyvät myös toimitukseen.

Emtele Oy:n toimittamalla palvelulla Helen Sähköverkko on parantanut sähkönjakelun luotettavuutta ja laatua sähköverkon automaatiota ja valvontaa laajentamalla. Helen Sähköverkko on edelläkävijä muuntamoautomaatiossa, jonka merkitys jakeluverkon hallinnassa kasvaa, kun halutaan oleellisesti lyhentää sähkökatkoja. Muuntamoautomaation avulla vikapaikka voidaan erottaa ja sähköt palauttaa suurimmalle osalle asiakkaista hyvinkin nopeasti. Helen Sähköverkon muuntamoautomaatiomalli on saanut paljon myös kansainvälistä huomiota. 

Kansainvälisesti arvioiden Emtele Oy:n kokonaispalvelumalli on edistyksellinen verrattuna perinteiseen laitekauppaan, jossa asiakkaan hankintaprosessit voivat olla monimutkaisia ja teknologiariskit suuret”, toteaa Osmo Siirto, jakeluverkon johtaja Helen Sähköverkosta. Tavoitteenamme on olla toimialan suunnannäyttäjä”.

Sisältökuva

(Kuvassa Hannu Martikainen, toimitusjohtaja Emtele Oy, Jouni Lehtinen, asiakkuushallinnan johtaja Helen Sähköverkko Oy ja Osmo Siirto, jakeluverkon johtaja Helen Sähköverkko Oy)

Liitetiedostot

Helen Sähköverkko Oy

Helen Sähköverkko Oy  vastaa sähkön siirrosta ja jakelusta Helsingin alueella. Yhtiö on osa Helsingin kaupungin omistamaa Helen-konsernia. Sähköverkkopalvelullamme on hyvä hinta-laatu suhde ja sähkönjakelun toimitusvarmuus Helsingissä on kansainvälisestikin erittäin hyvä. Asiakkaita Helen Sähköverkolla on noin 375 000. Yhtiössä työskentelee noin 100 henkeä.

Emtele Oy

Emtele Oy on innovatiivisiin teollisen Internetin palveluihin keskittyvä nopeasti kasvava yritys. Emtelen tietoliikenneratkaisuilla voidaan monitoroida koneita, laitteita ja kriittisen infrastruktuurin kohteita. Yhdessä partneriekosysteemin ja johtavien energia-alan asiakkaiden kanssa Emtele on ottanut käyttöön FieldCom-konseptin, joka mahdollistaa älykkään sähköverkon kaukokäytön. Emtele kehittää uusia ratkaisuja hyödyntäen käyttöönotettua varmatoimista ja turvattua tietoliikenneverkkoa. Yhtenä uutena ratkaisuna Emtele on tuonut markkinoille vikaindikointipalvelun. Tämän merkitys korostuu verkkoyhtiöiden maakaapelointiasteen kasvaessa. Uudet palvelut mahdollistavat esim. sähköasemien automaattisen valvonnan ja turvallisuuden. Emtele on yksityisomisteinen osakeyhtiö, josta Suomen valtion omistamalla Veralla on 20% omistusosuus. Emtele on kansainvälistymässä ja avaamassa uusia markkinoita Euroopan eri maissa yhteistyössä globaalien ja paikallisten yritysten kanssa. Lisäinformaatiota: www.emtele.com.

 

Lisätietoja:

Aki Hämäläinen, Helen Sähköverkko Oy
puhelin +358 505021334
sähköposti aki.hamalainen@helen.fi

Joni Ekholm, Emtele Oy
puhelin +358 405087308
sähköposti joni.ekholm@emtele.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs