Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Google ja kumppanit kasvattamaan matkailualan myyntiä ja pk-yritysten vientiä

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Google ja kumppanit kasvattamaan matkailualan myyntiä ja pk-yritysten vientiä

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2013 klo 11:12
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Googlen Kasvata myyntiä! -tapahtuma on tarkoitettu kaikille palvelu- ja matkailualan yrityksille, pienille ja isoille, jotka hakevat kasvua ja kannattavaa liiketoimintaa sekä uusia markkinoita. Kasvata myyntiä! Venäjä, verkko ja mobiili -tapahtuma järjestetään tiistaina 19.11. Merikeskus Vellamossa Kotkassa.

Googlen, Cursor Oy:n, Kaakko135o matkailualueen ja Aalto-yliopiston järjestämän huipputapahtuman ohjelmassa on monipuolinen ja käytännönläheinen tarjonta välineitä, kampanja-esimerkkejä ja markkinointikumppaneita avuksi pienyrittäjän arjen myyntiponnisteluihin. 

”Myynnin ja markkinoinnin mahdollisuudet verkossa, mobiilissa ja kansainvälisillä markkinoilla ovat tänä päivänä kaikkien ulottuvissa - helposti ja kustannustehokkaasti.”, sanoo Google Suomen markkinointipäällikkö Sami Kankkunen. ”Tapahtuma on osa Googlen Haminan palvelinkeskuksen ympärille syntynyttä yhteistyöohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää seudun pk-yritysten digitaalista osaamista, ja toteuttaa tuotekehityspilotteja erityisesti matkailu- ja pelialan yritysten kanssa". 

”Suomen kasvu on pk-yritysten varassa. Oli kyse palvelujen tai tavaran myynnissä niin kotimaassa kuin itämarkkinoilla, on yritystemme internet- ja mobiili -osaamisen oltava kunnossa. Ja aina on hyvä muistaa, että isompi joukko pieniä toimijoita saa enemmän aikaan yhdessä kuin jokainen yritys yksin,” sanoo Kaakko135o matkailualueen ohjelmapäällikkö Birthe Suni Cursorista.

Tiistain 19.11. pk-yrityksille ilmainen seminaaripäivä on jaettu kahteen pääteemaan: aamupäivän teema on Kuluttaja on kuningas – enemmän kuin koskaan ja iltapäivän teema Venäjä - investoinnit ja uudet kuluttajapalvelut. 

Tähtisparraajina tapahtumassa ovat liiketalouden professori Alf Rehn ja edellisenä iltana 18.11. Surf and Fly Evening Partyssa Sirius Sport Resortissa Pyhtäällä näyttelijä-yrittäjä Ville Haapasalo

Ville Haapasalo on listattu Venäjän kolmanneksi arvokkaimmaksi kasvoksi. Hänet myös nimettiin Venäjän valtiontaiteilijaksi. 41-vuotias Venäjän superjulkkis, näyttelijä ja liikemies on arvostettu Suomen ja länsimaiden äänitorvi Venäjällä, ja puhuu Suomessa naapurimaan liike- ja kulttuurielämän syvemmän ymmärtämisen puolesta. Ville allekirjoittaa myös uutta kirjaansa maksullisessa Iltatilaisuudessa.

Tiistaina 19.11. avauspuheen pitää matkailun erityisasiantuntija Nina Vesterinen työ- ja elinkeinoministeriöstä: ”Matkailuelinkeino ja sen kasvupotentiaali on tärkeä Suomen kansantaloudelle ja työllisyydelle, mutta potentiaalin hyödyntäminen vaatii töitä. Me julkiset toimijat voimme panostaa omalta osaltamme, ja puolestaan yrittäjien tulee kehittää omaa palvelutarjontaansa vastamaan kysyntää, unohtamatta tarjonnan tehokasta markkinointiviestintää ja myyntiä.” 

Päivän pääpuhuja liiketalouden professori Alf Rehn kattaa laajan perspektiivin näkymän kuluttajamarkkinan megatrendeistä: miten kuluttajat käyttävät ja kuluttavat netti-, mobiili- ja sosiaalisen median palveluja? Mitä on odotettavissa lähiaikoina? Mikä ihmisiä motivoi ja miten pk-yritykset voivat ei ainoastaan hyötyä vaan olla mukana luomassa ajan ilmiöitä? Alf Rehn on laajasti arvostettu luennoitsija ja bisnes-ajattelija, joka herättelee tarttumaan ajan henkeen ennakkoluulottomasti. 

Yksi suurimpia ja odotetuimpia matkailu-alan investointeja seudulla on Vaalimaan alueen kehittyminen ja RAY:n kasino-toiminnan alkaminen. Rajaseudun pienen kunnan suurista mahdollisuuksista kertoo Virolahden kunnanjohtaja Osmo Havuaho

Ennen ohjelman alkua ja tauolla avoinna olevissa esittelypisteissä osallistujat voivat keskustella omista markkinointitarpeistaan paikalla olevien palveluntarjoajien kanssa. Paikalla ovat verkko- ja mobiilimarkkinoinnin ammattilaiset neljästä Googlen kumppanitoimistosta (Menestystarinat, Saleslion, NitroID, Brandit 4F), Venäjän markkinointiin erikoistuneet Toimelias ja ITravel, mobiilimarkkinoinnin palveluntarjoajia sekä Kaakko135 matkailumarkkinoinnin palvelut. 

Iltapäivällä yrityksille on tarjolla kolme laadukasta, käytännönläheistä työpajaa, joiden teemoina ovat Googlen verkko-markkinointityökalut ja mittaristot, miten venäläisen kuluttajan tavoittaa verkossa ja sosiaalisessa mediassa, ja miten päästä alkuun mobiilistrategian ja -markkinoinnin kanssa. 

”Jokainen yrittäjä, oli sitten kyseessä pienempi tai suurempi yritys, on varmasti valmis myymään enemmän. Ja tätä kasvua haluamme olla tukemassa Cursorin palvelujen kautta, jatkaa yritysneuvojana ja projektipäällikkönä toimiva Heidi Sjögren Cursorista. 

Tuottaja projektipäällikkö Noora Kiili jatkaa: ”Tapahtuma on onnistunut, jos saamme pk-yritykset vakuuttumaan siitä, että myynti ja markkinointi verkossa ja mobiilissa tänä päivänä ei ole vaikeaa, eikä älyttömän kallista. Uuden alueen haltuunotto voi ilman muuta tuntua pienyrittäjästä aluksi vaikealta, mutta sitä varten me olemme apuna lähellä. Toivottavasti mahdollisimman moni tarttuu tilaisuuteen ja tulee ottamaan hyödyt irti tapahtumasta!”. 

Lisätietoja:

projektipäällikkö, tuottaja

Noora Kiili, Cursor Oy

puh. 040 190 2573, noora.kiili@cursor.fi

ohjelmapäällikkö Birthe Suni, Cursor Oy, Kaakko135

puh. 040 190 2549, birthe.suni@cursor.fi 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy, Kaakko135 matkailu, Google, ja Aalto-yliopisto. Yhteistyö-kumppanit: Savonlinnan elämystuotannon osaamiskeskus, Merikeskus Vellamo ja Sirius Sport Resort.

Ilmoittautuminen tapahtumaan sähköisesti pe 15.11. mennessä tapahtuman nettisivuilta:

www.cursor.fi/kasvatamyyntia

Osallistumismaksut:

Tiistai 19.11. seminaaripäivä on maksuton.

Maanantain 18.11. iltatilaisuus on maksullinen.

Tapahtuman rahoittavat Google, Active Park ESR-hanke ja AccessSoutheast135 matkailun pelilliset mobiilisovellukset EAKR-hanke, Aalto-yliopisto, Kotkan-Haminan seudun yritykset ja seudun kehittämisrahasto, Euroopan sosiaalirahasto, Euroopan aluekehitysrahasto, Kotkan kaupunki, Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Kymenlaakson liitto.

Liitteenä tiedote pdf-muodossa

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs