Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Finpro haluaa lisätä jäsenyritystensä vaikutusmahdollisuuksia

Finpro haluaa lisätä jäsenyritystensä vaikutusmahdollisuuksia

Julkaistu: 11.12.2008 klo 10:24
Julkaisija:

Finpro haluaa lisätä 550 jäsenyrityksensä vaikutusmahdollisuuksia uusimalla hallintorakenteitaan. Merkittävin uudistusehdotus on hallintoneuvoston lakkauttaminen.

Finpro haluaa lisätä 550 jäsenyrityksensä vaikutusmahdollisuuksia uusimalla hallintorakenteitaan. Merkittävin uudistusehdotus on hallintoneuvoston lakkauttaminen. Lakkauttamispäätös yksinkertaistaisi Finpron hallintoa ja lisäisi jäsenkokousten päätösvaltaa. Asiaa käsiteltiin eilen illalla 10.12. pidetyssä Finpron jäsenkokouksessa.

Finpron tavoitteena on suomalaisyritysten kansainvälisen kasvun ja liiketoiminnan tukeminen. Finpron roolina on myös koko Suomen kilpailukyvyn vahvistaminen. Jäsenyritykset ovat yhdistyksen perusta ja jatkossa Finpro toivoo jäsentensä olevan mukana toimintansa kehittämisessä yhä aktiivisemmin. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävän jäsenkokouksen päätösvallan lisääminen on yksi keino lisätä jäsenten toiminnan vaikuttavuutta ja mielekkyyttä.

Lopullinen päätös hallintoneuvoston lakkauttamisesta tehdään seuraavassa jäsenkokouksessa keväällä 2009. Hallintoneuvoston lakkauttaminen edellyttää sääntömuutosta, mikä tarkoittaa sitä, että asia on käsiteltävä kahdessa perättäisessä jäsenkokouksessa.

Hallintoneuvoston nykyisiin tehtäviin kuuluu muun muassa hallituksen jäsenten nimittäminen. hallintoneuvoston lakkauttaminen antaisi jäsenkokoukselle mahdollisuuden valita hallitus, jonka tehtävänä on ohjata yhdistyksen toimintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yrityksillä olisi yhä suurempi mahdollisuus itse vaikuttaa kansainvälistymistä tukevan toiminnan kehittämiseen.

Finpro teki hallintoneuvoston ja hallituksen piirissä kyselyn hallintoneuvoston tarpeellisuudesta syksyllä 2008. Kyselyn mukaan 80 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että hallintoneuvosto voidaan lakkauttaa ja hallintoneuvoston tehtävät jakaa hallituksen ja jäsenkokouksen kesken.

Ehdotuksen mukaan hallintoneuvoston tilalle valitaan neuvottelukunta, joka ei ole Finpron hallintoelin vaan foorumi, jossa käydään keskustelua kansainvälistymiseen liittyvistä kysymyksistä.

Cargotecin toimitusjohtaja Mäkinen Finpron hallitukseen

Finpron hallitus sai 10.12. pidetyssä hallintoneuvoston kokouksessa kaksi uutta jäsentä. Cargotecin toimitusjohtaja Mikael Mäkinen valittiin Finpron hallituksen varapuheenjohtajaksi. Hallituksen uutena jäsenenä aloittaa Työ- ja elinkeinoministeriön teollisuusneuvos Merja Paavola.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Outokummun toimitusjohtaja Juha Rantanen. Muut jäsenet ovat hallitusammattilainen Kirsi Eräkangas, alivaltiosihteeri Pekka Huhtaniemi Ulkoasiainministeriöstä, Fasco Oy:n toimitusjohtaja Mika Lahikainen, Meconetin hallituksen puheenjohtaja Timo Parmasuo sekä Tekesin pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. 040 3433 462, jorma.turunen(a)finpro.fi

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs