Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Talous » Eurooppalaispankkien stressitesti: Danske Bank -konserni ylitti selvästi stressitestin vaatimukset

Danske Bank

Eurooppalaispankkien stressitesti: Danske Bank -konserni ylitti selvästi stressitestin vaatimukset

Tiedote.
Julkaistu: 29.07.2016 klo 23:30
Julkaisija: Danske Bank

Danske Bank -konserni on ollut 50 muun eurooppalaispankin tavoin osallisena EU:n laajuisessa Euroopan pankkiviranomaisen (EBA) keväällä 2016 suorittamassa stressitestissä. Testien tavoitteena oli arvioida Euroopan pankkisektorin kestävyyttä sekä yksittäisten pankkien kykyä selviytyä tappioista erilaisissa taloudellisissa skenaarioissa. Danske Bank -konsernin osalta tulokset osoittavat, että pankki ylittää pääomavaatimukset selvästi.

Stressitesti tehtiin 31.12.2015 taloudellisten tunnuslukujen ja riskiarvioiden pohjalta, ja siihen sisältyi kaksi eri makrotalousskenaariota vuosille 2016–2018: perusskenaario sekä heikon talouskehityksen skenaario.

Testitulosten mukaan Danske Bank -konsernin ydinvakavaraisuus (CET1) olisi vuoden 2018 lopussa 17,7 % perusskenaariossa ja 14,0 % heikon talouskehityksen skenaariossa. Vastaavasti Danske Bank -konsernin kokonaisvakavaraisuus olisi 22,7 % ja 18,9 %.

Danske Bank -konsernin pääomapuskuri yli 4 miljardia euroa

14 % ydinvakavaraisuusaste vuoden 2018 lopussa vastaa 3,7 % pääomapuskuria, kun uudet pääomavaatimukset on otettu osittain käyttöön. 18,9 % kokonaisvakavaraisuusasteella puskuri olisi 3,9 %, eli hieman yli 4 miljardia euroa (30 miljardia Tanskan kruunua).

Kun uudet vakavaraisuusvaatimukset on implementoitu täysimääräisesti, pääomapuskuri ydinvakavaraisuusasteella olisi 2,5 % ja kokonaisvakavaraisuusasteella 1,1 %.

Danske Bank -konsernin stressitestin tulokset ovat saatavilla kokonaisuudessaan englanniksi osoitteessa danskebank.com/stress-test.

Danske Bank -konsernin Suomen tytäryhtiö Danske Bank Oyj ei ollut vuoden 2016 testeissä osallisena erikseen, vaan osana Danske Bank -konsernia.

Lisätietoja:

Claus Ingar Jensen, sijoittajasuhdejohtaja, puh. +45 45 12 84 83
Kenni Leth, konsernin lehdistöpäällikkö, puh. +45 45 14 14 00

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, ja haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme. Danske Bank Oyj on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank A/S -konserni

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Palvelemme yli 3,5 miljoonaa henkilö-, yritys- ja instituutioasiakasta, joille tarjoamme pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-paveluita.

Tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, ja haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme.

Danske Bank A/S–konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs